Volkswagen stelt levering lithium voor 10 jaar zeker

ANP | 15-04-2019 | 10:22
Foto: ANP

Volkswagen stelt levering lithium

 

WOLFSBURG - De Volkswagen-groep heeft een memorandum van overeenstemming ondertekend met Ganfeng Lithium, de op twee na grootste producent van lithiummetalen ter wereld in termen van productiecapaciteit. Lithium is de belangrijkste grondstof voor de accu's van elektrische auto's.

Ganfeng Lithium zal de komende tien jaar lithium leveren aan de Volkswagen Groep en zijn leveranciers. In de komende 10 jaar wil Volkswagen meer dan 70 zuiver elektrische voertuigen op de markt brengen. Dat betekent dat ongeveer een kwart van de voertuigen in haar portefeuille in 2025 elektrisch zal zijn.

"Langetermijnovereenkomsten zoals lithium, een belangrijke grondstof, die we zojuist met Ganfeng hebben afgesloten, zijn van fundamenteel strategisch belang voor de uitvoering van ons elektrisch offensief", aldus Stefan Sommer, lid van de Componentgroepsraad.

Zuid-Amerika, de Democratische Republiek Congo, China en Australië zullen de belangrijkste bronnen zijn waarlangs dit alkalische metaal bij mijnbouwwerkzaamheden zal worden gewonnen. Volgens Volkswagen zal de wereldwijde vraag naar lithium naar verwachting tegen 2023 verdubbelen.

"Wij richten ons op lithium uit de mijnbouw omdat deze vorm van winning stabielere prijzen, gegarandeerde capaciteit en transparante duurzaamheid betekent", zegt Volkswagen, die zich tot doel heeft gesteld om in 2028 22 miljoen elektrische auto's te produceren.

Volkswagen en Ganfeng hebben niet alleen afspraken gemaakt over lithiumleveringen, maar zijn ook overeengekomen om vanaf 2025 samen te werken bij het recyclen van batterijen en vaste-stofaccu's. Voorgesteld wordt om het gebruik van kobalt terug te brengen van de huidige 14 procent naar 5 procent "in de komende drie tot vijf jaar".

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen