Volkswagen stelt elektrisch platform MEB open voor andere merken

ANP | 24-05-2019 | 13:32
Foto: ANP

Volkswagen stelt elektrische platform MEB open

 

WOLFSBURG - Volkswagen heeft het nieuwe elektrische platform MEB opengesteld voor andere merken. "Hoe meer auto's op basis van het platform, hoe goedkoper ze zullen zijn", zegt Herbert Diess, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Volkswagen Groep. Dit is een belangrijke voorwaarde om elektrische mobiliteit haalbaar te maken voor de massa, stelt Volkswagen.

De autofabrikant heeft een volledig nieuw plaform ontwikkeld speciaal voor elektrische auto's. "Met het MEB is alles optimaal afgestemd op de eisen van de elektromobiliteit. De assen staan ver uit elkaar en zorgen voor korte overhangen. Geen enkele verbrandingsmotor neemt ruimte in beslag. Een cardan tunnel: niet nodig. De aandrijving bestaat uit een in de achteras geïntegreerde elektromotor, inclusief vermogenselektronica en transmissie, en de hulpaggregaten bevinden zich in het voorste deel van het voertuig.

De architectuur is afgestemd op de hoogspanningsaccu in de vloer van de auto en biedt veel ruimte in het interieur van de ID.3. De binnenlengte lijkt op die van de Passat - terwijl de buitenlengte meer op die van de Golf lijkt.

De eerste MEB-gebaseerde elektrische auto wordt vanaf 2020 op de markt gebracht tegen de prijs van een vergelijkbare Golf Diesel. De actieradius is tot 550 kilometer (WLTP). De elektromotor ontwikkelt een vermogen van 125 kW / 170 pk. De productie van de compacte ID.3 begint eind 2019 in Zwickau.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen