Volkswagen presenteert vernieuwde elektrische race-auto ID. R

ANP | 28-04-2019 | 10:04
Foto: Volkswagen

Volkswagen presenteert vernieuwde elektrische race-auto ID. R

 

NÜRBURGRING - Op de Nürburgring heeft Volkswagen de nieuwe versie van de elektrische racewagen ID. R gepresenteerd. Het sportieve vlaggenschip van de volledig elektrische productfamilie van Volkswagen wil een nieuw ronderecord voor elektrische voertuigen op de ruim 20 kilometer lange Nordschleife neerzetten.

De komende dagen zal coureur Romain Dumas het vorige record van 6:45.90 minuten proberen te verbeteren. Op 25 april zal de ID. R zijn eerste test op de Nürburgring-Nordschleife afronden.

De 500 kW (680 pk) elektrische aandrijving van de ID. R is aangepast aan de unieke eigenschappen van het circuit van de Nordschleife. Twee lithium-ion batterijblokken dienen als energieopslag aan boord van de ID. R, die werden gebouwd met de expertise van de productieontwikkeling van Volkswagen en waarvan de structuur vergelijkbaar is met de technologie die in de toekomstige productievoertuigen van de ID-familie zal worden toegepast.

"De ID. R's missie om het speerpunt te zijn van de volledig elektrische ID-familie van Volkswagen gaat onverminderd door", aldus Sven Smeets, directeur Volkswagen Motorsport. "Ook nu zal de ID. R het grote potentieel van elektrisch rijden demonstreren, waarbij emissievrije technologie wordt gecombineerd met echte emotie. De Nürburgring-Nordschleife is de volgende stap op de reis van de ID. R."

François-Xavier Demaison, technisch directeur van Volkswagen Motorsport, voegde er aan toe dat op de Nordschleife ronde de ID. R een gemiddelde snelheid van meer dan 180 km/u per zal bereiken. Op rechte stukken zal de auto maximaal 270 km/u rijden. Volkswagen heeft een volledig nieuw aërodynamisch pakket ontwikkeld met DRS (Drag Reduction System), bekend van de Formule 1, en heeft het energiebeheer, dat het vermogen van de twee elektromotoren en de energieterugwinning tijdens het remmen regelt, geoptimaliseerd.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen