Volkswagen neemt belang in accuproducent Northvolt

ANP | 13-06-2019 | 15:15
Foto: Volkswagen

 

WOLFSBURG - De Volkswagen Groep investeert ongeveer 900 miljoen euro in gezamenlijke accuactiviteiten met Northvolt AB. Een deel van het bedrag is bestemd voor een geplande joint venture met de Zweedse batterijproducent, een ander deel gaat rechtstreeks naar Northvolt AB.

In ruil daarvoor ontvangt Volkswagen ongeveer 20 procent van de aandelen in Northvolt AB. In de loop van het jaar zal een 50/50 joint venture worden opgericht met als doel de oprichting van een 16 gigawattuur batterijcelproductie-eenheid in Europa. Het is de bedoeling om de fabriek in Nedersaksen (Salzgitter) op zijn vroegst vanaf 2020 te bouwen. Rond de jaarwisseling 2023/2024 staat de start van de batterijcelproductie voor Volkswagen op het programma.

De Volkswagen Groep heeft vanaf 2025 alleen al in Europa een jaarlijkse vraag van meer dan 150 gigawattuur en in Azië ook in dezelfde orde van grootte.

Northvolt is momenteel bezig met het opzetten van een pilot productiefaciliteit voor accucellen en een accucellenfabriek met een volume van 16 gigawattuur in Zweden.

Northvolt is in 2016 opgericht om de overgang naar een emissievrije toekomst in Europa te bevorderen. Tot de industriële partners en klanten van Northvolt behoren Volkswagen AG, Scania, ABB, BMW, Siemens, Vattenfall en Vestas.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen