Volkswagen lanceert elektrische deelauto WeShare in Berlijn

ANP | 02-07-2019 | 16:11
Foto: ANP

Volkswagen lanceert elektrische deelauto WeShare in Berlijn

 

BERLIJN - Volkswagen treedt in Duitsland toe tot de snelgroeiende autodeelmarkt. Donderdag werd in Berlijn het startsein voor WeShare gegeven. Met 1.500 e-Golf voertuigen zet het merk Volkswagen een volledig elektrisch wagenpark op de weg met auto's die allemaal op groene stroom rijden. Begin volgend jaar volgen nog eens 500 e-up modellen en, na de marktintroductie van de ID.3 medio 2020, de eerste modellen van het nieuwe volledig elektrische VW-model.

WeShare werkt volgens het "free-floating" principe zonder vaste verhuurstations en functioneert digitaal via app. In 2020 is WeShare van plan om, in eerste instantie samen met ŠKODA, uit te breiden naar Praag en vervolgens naar Hamburg.

WeShare zal gebruik maken van het openbare netwerk van winkels in Berlijn om haar vloot te laden, met inbegrip van nieuwe laadpunten bij 70 vestigingen van de levensmiddelenwinkels Lidl en Kaufland. Volkswagen is onlangs een partnerschap aangegaan met de bedrijven van de Schwarz-groep om de werking van zijn elektrische vloot te garanderen en de uitbreiding van de oplaadinfrastructuur in de openbare ruimte te stimuleren in het kader van zijn e-mobiliteitsoffensief.

De WeShare-voertuigen worden in eerste instantie opgehaald en opgeladen door WeShare-servicemedewerkers wanneer de batterij bijna leeg is. Later kunnen berijders de wagens zelf opladen.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen