Volkswagen: elektriciteitsnet kan groei e-auto's aan

ANP | 02-07-2019 | 16:03
Foto: ANP

Volkswagen elektriciteitsnet kan groei e-auto

 

WOLFSBURG - De enorme groei van het aantal elektrische auto's is geen bedreiging voor het elektriciteitsnet. Dat zegt Volkwagen die met een ongekend offensief voor elektrisch rijden bezig is. Binnen een paar jaar wil Volkswagen de grootste producent zijn van elektrische auto's.

Volgens de autobouwer wijzen tal van internationale studies uit dat het opladen van elektrische auto's geen probleem hoeft te zijn voor het net. "Studies hebben aangetoond dat zelfs een miljoen extra elektrische auto's geen effect zouden hebben op het Duitse elektriciteitsnet", zegt Volkswagen.

Het jaarlijkse stroomverbruik in Duitsland bedraagt ongeveer 520 terawattuur per jaar. Een miljoen e-auto's verbruiken ongeveer 2,4 terawattuur per jaar, wat overeenkomt met slechts 0,5 procent van de totale vraag. Het huidige elektriciteitsnet kan dat absoluut aan, aldus Volkswagen.

Bovendien produceert Duitsland momenteel meer elektriciteit dan nodig is, schetst de fabrikant. Ook wijst Volkswagen naar Noorwegen. In dat land worden meer elektrisch auto's verkocht dan brandstofauto's.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen