Volkswagen Buggy terug als elektrische auto

ANP | 23-04-2019 | 12:56
Foto: ANP

Volkswagen buggy

 

WOLFSBURG - Het is nog een concept car, maar de Volkswagen ID. Buggy laat zien dat de Duitse automaker grootse plannen heeft met elektrische auto's.

De ID. Buggy is schatplichtig aan zijn voorgangers, die toen op het chassis van de Volkswagen Kever werden opgebouwd. Het MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten) toont zich nu net zo flexibel. Net als de woestijnbuggy’s van weleer heeft de nieuweling vrijstaande wielen (geschoeid met offroadbanden), geen dak en geen deuren.

Veelzijdig MEB-platform

De ID. Buggy is dit jaar gepresenteerd op autoshow van Genève. De bijzondere concept car laat zien dat het volledig elektrische MEB-platform voor meer dan alleen volumemodellen inzetbaar is. Het leent zich - net als het oorspronkelijke Kever-chassis - uitstekend voor de ontwikkeling van nichemodellen waarvan maar weinig exemplaren worden gebouwd.

Tot en met de jaren tachtig zijn er wereldwijd ongeveer 250.000 one-offs en kleinseriemodellen op basis van Kever-chassis’ gebouwd: van de speciale varianten en cabriolets van Hebmüller en Rometsch tot bekende woestijnbuggy’s als de Meyers Manx.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen