Volkswagen biedt steden samenwerking op maat voor optimaal EV

ANP | 24-10-2019 | 14:09
Foto: ANP

Verkoop elektrische autos verder in de lift

 

Volkswagen presenteert antwoorden op stedelijke trends en uitdagingen op het ITS World Congress dat maandag is begonnen in Singapore. De presentaties op het event voor slimme vervoerssystemen richten zich op het uitgebreide product- en dienstenportfolio van het concern met oplossingen voor de problemen van de stedelijke mobiliteit.

Het doel is om steden samenwerking op maat aan te bieden om intelligente mobiliteitsconcepten te optimaliseren en nieuwe groeimarkten te ontwikkelen, bijvoorbeeld door middel van e-mobiliteit, micro-mobiliteit en elektrische bussen in combinatie met nieuwe mobiliteitsdiensten. Volkswagen is specifiek op zoek naar interactie met de steden tijdens de ITS in Singapore om zijn eigen intelligente mobiliteitsoplossingen te verfijnen en af te stemmen op de behoeften van stedelijke gebieden.

Volkswagen is voortvarend aan de slag met e-mobiliteit. In de komende tien jaar zullen zo'n 70 nieuwe elektrische auto's op de markt worden gebracht. Het concern werkt aan oplossingen voor elektrische micromobiliteit om mensen te vervoeren - bijvoorbeeld met de eXS KickScooter van SEAT of de CitySkater van Volkswagen - waardoor de elektrificatie verder gaat dan de traditionele autobranche. En de Cargo e-Bike van Volkswagen Commercial Vehicles biedt een micro-mobiliteitsoplossing voor het goederenvervoer.

Elektrische bussen

In de openbaar vervoersector bieden Scania en MAN vanaf eind 2020 aan gemeenten elektrische bussen aan, zoals MAN New Lion's City E en Scania's Citywide LF elektrische bus. Het Volkswagen-assortiment bedrijfsvoertuigen is al uitgerust met de e-Crafter, die vanaf begin 2020 zal worden aangevuld met de ABT e-Caddy en de ABT e-Transporter zodra de ABT Sportsline elektrisch wordt aangedreven.

Volkswagen creëert moderne oplossingen voor mobiliteit op aanvraag, zoals het aanbod van MOIA voor elektrische ritten en de elektrische autodelingsdienst van WeShare om problemen op te lossen die worden veroorzaakt door files en ruimtegebrek in steden. Daarnaast is ŠKODA in Praag gestart met de proefexploitatie van de BeRider, de elektrische scooterdelen service, in Praag. Nieuwe diensten verbeteren ook het netwerk van mobiliteitsopties. In het centrum van Praag kunnen klanten hun individuele mobiliteitsmix van bus, tram, metro, huurfiets en taxi samenstellen om aan de huidige verkeersomstandigheden te voldoen met behulp van de City Move app van ŠKODA. De app biedt ook ondersteuning voor het vinden van parkeerplaatsen en beschikt over een betaalpoort die transacties voor alle diensten verwerkt.

Met zijn strategie die bekend staat als Together 2025+ 'Shaping Mobility - for generations to next' ziet het concern zichzelf als een partner voor steden en een leverancier van oplossingen voor toekomstbestendige, efficiënte, stille, veilige en duurzame individuele mobiliteit. Volkswagen heeft daartoe al twaalf steden partnerschappen geïnitieerd. Daar zitten samenwerkingsverbanden met andere Volkswagen-locaties zoals Hannover of Wolfsburg in Duitsland bij, maar ook internationale locaties zoals Praag, Barcelona of Hefei in China.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen