Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

ANP | 18-07-2019 | 15:17
Foto: ANP

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

 

HEERHUGOWAARD - Ook op de occasionmarkt raakt een elektrische auto steeds meer ingeburgerd. In de eerste zes maanden van 2019 verkochten autobedrijven ruim drie keer zoveel gebruikte elektrische auto's als in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de groei nog sterker dan in voorgaande jaren. Naast deze 3.124 occasions stegen ook de verkopen tussen de eindgebruikers onderling dit jaar met 74 procent naar 1.399 elektrische auto's, zo blijkt uit cijfers van VWE Automotive.

Volgens VWE occasionkopers steeds meer interesse in een elektrische auto. Dit blijkt uit de korte statijd van deze auto’s; elektrische occasions werden al na gemiddeld 54 dagen verkocht. Voor conventionele occasions is dat 75 dagen. Een andere reden voor deze groei is het sterk toegenomen aanbod van elektrische auto’s in het wagenpark.

De Tesla Model S is veruit de meest verkochte elektrische occasion. De VW e-Golf is dit jaar naar de tweede plaats gestegen. De notering van de Fiat 500 in de top 10 springt in het oog, aangezien de elektrische variant van dit model nooit nieuw is verkocht in Nederland. Afgelopen tijd zijn er veel van deze kleine elektrische auto’s uit met name de VS geïmporteerd.

APK

Dat het aantal wat oudere elektrische auto’s in ons land toeneemt betekent ook dat autobedrijven steeds vaker een elektrische auto in de werkplaats krijgen. In elk geval voor de APK. Het aantal APK’s voor elektrische auto’s is in 3 jaar tijd vertienvoudigd. In de eerste helft van dit jaar zijn er 2.657 APK keuringen uitgevoerd voor elektrische personenauto’s. In dezelfde periode van 2016 waren dat er slechts 263.

Opvallend is dat meer dan de helft van die APK’s door universele autobedrijven is uitgevoerd. Gezien de verwachte verdere groei van elektrische auto’s betekent dit dat steeds meer autobedrijven moeten investeren in de specifieke kennis en tools om goed en veilig aan de auto's te kunnen werken.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen