Veel gemeenten slecht voorbereid op elektrische auto's

ANP | 05-08-2019 | 16:41
Foto: ANP

Veel gemeenten slecht voorbereid op elektrische auto

 

Wie in de provincie Drenthe of Zeeland woont, zal vaker moeten zoeken naar een openbare laadpaal. Gemeentes in deze provincies zijn slecht voorbereid op de groei van elektrische auto's. Dat blijkt uit de jaarlijkse Benchmark Openbaar laden van het adviesbureau Overmorgen uit Amersfoort.

De drie grote steden doen het nog steeds goed, terwijl Utrecht niet in de top 10 te vinden is. Die gemeente is wel gestegen van de 16e naar de 13e plek. Leiden maakt een flinke stap de top 10 in, en stijgt van plek 12 naar plek 8. Eindhoven, Tilburg, Groningen en Almere, staan allemaal laag in de ranking. Met Tilburg op plek 44 als best scorende van deze steden.

De opvallendste daler van de lijst is Zoetermeer, dat vorig jaar nog op plek 30 stond maar nu naar plek 251 is gegaan. In deze gemeente liep de groei van het openbare laadnetwerk niet in de pas met het toenemende aantal elektrische voertuigen. Gemeenten die flink zijn gestegen zijn bijvoorbeeld Bunnik (van plek 35 naar plek 11) en Zeist (van 45 naar 23).

Nederland heeft het hoogste aantal openbare laadpunten van alle Europese landen. Het gaat om ruim 83.000 palen, waarvan zo'n 45.000 publieke oplaadpunten.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen