'Te weinig snellaadpalen in Vlaanderen'

ANP | 25-07-2019 | 16:07
Foto: ANP

Te weinig snellaadpalen in Vlaanderen

 

Een tekort aan snellaadpalen dreigt de groei van elektrisch vervoer in Vlaanderen te hinderen. Dat melden verschillende Belgische media. Langdurige administratieve procedures en wachttijden voor aansluiting op het elektriciteitsnet zijn grote obstakels, volgens Jochen de Smet, voorzitter van AVERE, de Belgische federatie van elektromobiliteit.

Snellaadpunten zijn heel geschikt om onderweg even elektriciteit ‘bij te tanken’. Maar volgens De Smet duurt de procedure voordat er daadwerkelijk een laadpaal staat in België ongeveer drie jaar. In Nederland is dat veel sneller, zegt hij tegen VRT NWS. "In Vlaanderen zijn we niet goed voorbereid als binnenkort de elektrische wagen doorbreekt."

Michiel Langezaal, CEO van het Nederlandse laadpalenbedrijf Fastned, sluit zich in De Tijd bij deze waarschuwing aan. Fastned wil zo’n 50 snellaadstations in België bouwen. 'Maar vooraleer je kan beginnen met de bouw van een station, wat maar enkele weken duurt, ben je snel twee jaar kwijt aan administratie', zegt hij.

In België zijn op dit moment zo’n 38 snellaadlocaties, in Nederland ruim 200. Op elke snellaadlocatie zijn meerdere laadpunten beschikbaar. Ze zijn bijvoorbeeld te vinden langs de snelweg. De Smet roept op om de administratieve procedure te vereenvoudigen.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen