Subsidie in aantocht voor aankoop tweedehands e-auto

ANP | 24-05-2019 | 14:40
Foto: ANP

subsidie in aantocht Volkswagen

 

DEN HAAG - Het kabinet gaat miljoenen steken in een aankoopsubsidie voor elektrische occasions. Dat meldt de NOS op basis van vertrouwelijke bronnen. De subsidie maakt deel uit van de klimaatplannen die volgende maand worden gereserveerd. In totaal trekt het kabinet dit jaar eenmalig 400 miljoen euro extra uit om de klimaatdoelen te halen. Daarna wordt er jaarlijks 110 miljoen euro extra vrijgemaakt.

Hoeveel geld er naar de aankoopsubsidie gaat, is nog niet duidelijk. Een belangrijk deel van het bedrag gaat naar een warmtefonds. Op dat fonds kunnen huizenbezitters aanspraak op maken als ze hun woning duurzamer willen maken.

Hoe hoog de subsidie wordt is ook nog niet duidelijk. Rotterdam had in 2015 al een soortgelijke aankoopsubsidie. Wie zijn oude dieselauto liet slopen en een elektrische auto terugkocht, kreeg een subsidie van 6500 euro.

Een goed functionerende tweedehands markt voor elektrische auto's is essentieel voor de acceptatie van elektrisch rijden. Daarom studeert de gemeente Amsterdam ook op een dergelijke aankoopsubsidie.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen