Stormloop op elektrische Volkswagen ID.3

ANP | 10-05-2019 | 13:51
Foto: ANP

Volkswagen e-Nieuws - Stormloop op elektrische Volkswagen ID.3

 

WOLFSBURG - In minder dan een dag hebben ruim 10.000 klanten zich ingeschreven als koper van de nieuwe elektrische Volkswagen ID.3. De belangstelling is veel groter dan Volkswagen had verwacht, zo zegt de automaker. De IT-systemen hadden moeite met de stormloop van klanten die hun bestelling voor de gelimiteerde speciale editie van de ID.3 wilden plaatsen.

De elektrische Volkswagen rolt pas eind dit jaar van de band en wordt in Nederland in de zomer van 2020 geleverd. Mensen die de auto bestellen moeten alvast 1000 euro betalen.

Het prijskaartje van de goedkoopste ID.3 van minder dan 30.000 euro is praktisch gelijk aan het bedrag dat voor een dieselvariant van de Volkswagen Golf, het bestverkopende model van de automaker, moet worden neergeteld.

De basisvariant van de ID.3 heeft een actieradius van 330 kilometer. Duurdere modellen komen verder. De ID.3 1ST, de speciale editie van de ID.3 1ST, heeft een actieradius tot 420 kilometer (WLTP). 

Met zijn elektrisch offensief in 2025 wil het merk Volkswagen de wereldwijde nummer één worden met meer dan 20 modellen met zuiver elektrische aandrijving en meer dan een miljoen verkochte voertuigen per jaar.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen