Slim laden krijgt boost in China met Evergrande

ANP | 29-07-2019 | 16:36
Foto: ANP

Slim laden krijgt boost in China met Evergrande

 

Slim laden van elektrische auto’s krijgt in China een grote boost dankzij een samenwerking tussen vastgoedgigant China Evergrande Group en het staatsbedrijf State Grid Corp. of China. De twee bedrijven gaan investeren in vehicle-to-grid, de mogelijkheid om auto’s ook energie terug te laten leveren aan het elektriciteitsnet.

Evergrande gaat in verschillende woonwijken laadpalen plaatsen met vehicle-to-grid mogelijkheden. Automobilisten kunnen hier hun elektrische auto’s opladen én inzetten als batterij om terug te leveren aan het net.

Evergrande produceert ook zelf elektrische auto’s, en die worden allemaal voorzien van vehicle-to-grid-technologie. Automobilisten die daadwerkelijk energie terugleveren aan het elektriciteitsnet, kunnen hiermee wat verdienen.

Vehicle-to-grid is een belangrijke ontwikkeling, omdat het bijdraagt aan een duurzaam en stabiel elektriciteitsnet. Auto’s kunnen dan worden opgeladen als er veel zonne- en windenergie beschikbaar is, en terugleveren als er energie uit opslag nodig is.

Een bijkomend voordeel is dat de hoeveelheid publieke laadpalen in China toeneemt. Die zijn op dit moment nog schaars en duur in het gebruik.

State Grid Corp. heeft onlangs vergelijkbare overeenkomsten gesloten met drie andere grote vastgoedbedrijven: China Vanke Co., Country Garden Holdings Co. en Sunac China Holdings Ltd. Dat lijkt erop te duiden dat China groot inzet op vehicle-to-grid-technologie.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen