Shell neemt eerste 150 KW snellaadpalen in gebruik

ANP | 18-07-2019 | 15:28
Foto: ANP

Shell neemt eerste 150 KW snellaadpalen in gebruik

 

TILBURG - Shell heeft deze week de eerste van de ruim tweehonderd 150 kW Shell Recharge laadpalen geplaatst. De eerste palen staan aan de Burgemeester Letschertweg in Tilburg, bij Shells nieuwste energiezuinige station. Bezitters van een volledig elektrisch voertuig met een snellaadfunctionaliteit kunnen er hun accu binnen 15 minuten opladen van 20 naar 80 procent met volledig duurzaam opgewekte stroom. Allego installeerde de laadpalen.

Het benzinestation is het tweede energiezuinige station van Shell. Het station bevat isolatieglas en energiezuinige apparatuur. Een warmtepomp en een systeem dat warmte terugwint, zorgen voor het juiste klimaat in het station. 164 zonnepanelen op het dak wekken de benodigde stroom op. Daarbij worden ze geholpen door nog eens 125 vierkante meter aan in de luifel geïntegreerde zonnepanelen.

De zonnepanelen die in de luifel zijn verwerkt, zijn doorzichtig. Daardoor is minder kunstlicht nodig. Hoe meer licht er binnenvalt, hoe meer het kunstlicht dimt. Ook bij de bouw van de wasstraat is geïnvesteerd in duurzaamheid. Waswater wordt opgevangen en daarna gezuiverd. Zo kan uiteindelijk 85 procent van het water opnieuw worden gebruikt.

Hilmar van den Dool, General Manager Retail in de Benelux en Frankrijk: "Shell streeft ernaar om de CO2-voetafdruk van haar stations in Nederland voor 2025 te halveren. Zo voorzien we al onze stations van groene stroom. Daarnaast pakken we onze eigen activiteiten aan, zoals hier in Tilburg. Bij Shell Peulwijk Oost aan de A4 is de CO2-uitstoot met 35 procent gereduceerd. In Tilburg willen we nog een stap verder komen."

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen