Rotterdam krijgt elektrische mini-deelauto Lev

ANP | 16-07-2019 | 15:11
Foto: ANP

Rotterdam krijgt elektrische mini-deelauto Lev

 

ROTTERDAM - Na de deelfietsen en de deelscooters start in Rotterdam een proef met het delen van kleine elektrische voertuigen. De elektrische voertuigen van Lev zijn nog het best vergelijkbaar met een hippe variant van de bromscoooter of de Biró. De elektrische wagens rijden maximaal 45 km/uur.

Iedereen met een geldig rijbewijs kan de Lev huren. Met de app van Lev boek, ontgrendel en start je de Lev. Je betaalt alleen voor de rit en parkeren is gratis in het servicegebied. De Lev is een brommobiel en mag dus alleen op de weg rijden en parkeren op een autoparkeerplek.

Wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit) is enthousiast over de nieuwe deelmobiliteit: "We willen Rotterdam bereikbaar houden. Daarom geven we nieuwe deelconcepten een kans. De wagens van Lev kunnen goed stadsritjes met de auto vervangen. Zo hebben minder Rotterdammers een auto nodig die een groot deel van de tijd alleen maar geparkeerd staat in de binnenstad of woonwijken. Op die parkeerplekken zie ik liever groen of ruimte om je fiets neer te zetten. De elektrische voertuigen van Lev helpen, omdat één zo’n Lev gebruikt kan worden door veel mensen. En ze zijn ook nog elektrisch, dus ze zorgen voor minder geluid, CO2 uitstoot en luchtvervuiling in de stad."

De Lev neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een auto. Er is voldoende ruimte voor 2 personen en een klein beetje bagage. Op je bestemming parkeer je de Lev gratis op een parkeerplek. De Lev staat dan klaar voor jouw volgende rit of de volgende gebruiker.

"Lev streeft naar een leefbare stad met minder luchtvervuiling, minder files, en meer groen. We starten deze pilot in Rotterdam aangezien ons concept goed aansluit bij de richting die de gemeente heeft gekozen om uitdagingen in de stad aan te pakken. Rotterdam loopt daarmee voorop met het creëren van een groene en duurzame stad", zegt Ytzen Zeilstra van Lev.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen