Recordpoging ID.R markeert offensief e-auto's Volkswagen China

ANP | 22-08-2019 | 09:28
Foto: ANP

IDRmaaktzichklaarvoorTianmenMountainBigGateRoad

 

Voor Volkswagen is de poging 2 september de Tiamen Mountain in een recordtijd met de elektrische ID.R te beklimmen veel meer dan een sportieve prestatie. Het onderstreept het offensief dat de Duitse autobouwer in China met elektrische auto's begint.

Volgens marktgegevens van het Center of Automotive Management (CAM) werden in 2018 in China ongeveer een miljoen e-auto's verkocht. In 2020 zullen naar verwachting meer dan vijf miljoen elektrische auto's de weg op rijden. "China neemt een voortrekkersrol op zich op het gebied van duurzame mobiliteit, digitalisering en nieuwe mobiliteitsdiensten", zegt Stephan Wöllenstein van Volkswagen China.

Daarom bouwt Volkswagen twee fabrieken in Anting en Foshan om tot locaties waar elektrische auto's worden geproduceerd.. De productie zal in 2020 van start gaan in beide fabrieken.

Portfolio

"In 2020 zal Volkswagen een portfolio van 10 NEV-modellen op de Chinese markt hebben, gevolgd door de uitrol van de volledig elektrische ID-productfamilie, gebaseerd op het innovatieve MEB-platform. Tot 2023 zullen zo'n tien ID. modellen de straat op gaan in China".

In 2018 verkocht de Groep 4,21 miljoen voertuigen in China, waarvan 3,11 miljoen Volkswagen-modellen. Met een wereldwijde verkoop van 6,24 miljoen Volkswagen-auto's in 2018 betekent dit dat elke tweede Volkswagenauto die verkocht werd, zich in China bevond.

De Big Gate Road, die in 2006 werd geopend, heeft na acht jaar bouwen al een mythische status gekregen. Met 99 nauwe bochten slingert de weg van ongeveer elf kilometer zich naar "Heaven's Gate" - een natuurlijke, 131,5 meter hoge boog in de kliffen van Tianmenshan. De lokale bevolking noemt deze route respectvol de Vliegende Draak.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen