Omzet sector elektrisch vervoer groeit 44 procent

ANP | 18-10-2019 | 13:44
Foto: ANP

Omzet sector elektrisch vervoer groeit 44 procent

 

Uit een recent verschenen rapport van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt dat de EV-sector in 2018 een omzet van 1,3 miljard euro heeft gerealiseerd; 44 procent meer dan in 2017.

Nederland behoort tot de wereldwijde koplopers op het gebied van elektrisch vervoer. Dit resulteert in een groot marktaandeel van nieuw verkochte elektrische auto’s. Ook heeft ons land het hoogste aantal (semi)publieke laadpunten van Europa. Bovendien behoren we tot de wereldtop op het terrein van open ICT-standaarden voor laadinfrastructuur en slim laden.

Sterke groei elektrische personenauto's

De thuismarkt vormt het fundament van de Nederlandse EV-sector. Tussen 2017 en 2018 gingen er in vergelijking met voorgaande jaren meer Nederlanders over op elektrisch vervoer. Rond het einde van 2018 reden er 44.984 volledig elektrische personenauto’s rond. Deze trend zet door in 2019, want op 30 september ging het al om 74.961 auto’s.

Maar de stijging is breder dan personenauto’s. Zo kunnen ook fabrikanten van elektrische bussen, light electric vehicles en trucks zich verheugen op een groeiende vraag. Dit komt mede door het stijgend aantal aanbestedingen van (buitenlandse) overheden die zich richten op zero-emissie-bussen. De toegevoegde waarde aan de economie steeg hierdoor van € 300 miljoen in 2016 naar € 420 miljoen in 2018.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen