Nederlandse bedrijven lopen voorop met e-mobility

ANP | 21-06-2019 | 10:03
Foto: ANP

Nederlandse-bedrijven-lopen-voorop-met-e-mobility

 

HOUTEN - Bijna de helft van Nederlandse organisaties heeft een elektrisch, hybride of plug-in hybride voertuig in hun wagenpark. Hiermee loopt Nederland voorop in de dertien onderzochte Europese landen uit de Barometer 2019. Wagenparkbeheerders verwachten dat dit percentage binnen drie jaar zal stijgen van 44 procent naar 58 procent.

Dit staat in de jaarlijkse Arval Mobility Observatory Barometer, dat de zakelijke mobiliteit in kaart brengt. Arjos Bot, Head of Arval Mobility Observatory Nederland: “Als gevolg van financiële prikkels in Nederland kiezen organisaties steeds vaker voor de inzet van minder vervuilende auto’s.”

In Nederland hebben twee keer zo veel organisaties een voertuig op alternatieve energie dan in alle andere Europese landen. Bij organisaties van meer dan 500 medewerkers heeft driekwart een auto op alternatieve energie.

Uitstoot

Bot: “De energietransitie is in Nederland in volle gang. Ik verwacht in de komende jaren meer aandacht voor de complete mix aan uitstoot. Dit betekent naast CO2 meer inzicht en sturing op de uitstoot van stikstofoxide, zwaveloxide en fijnstof.

Uit de barometer blijkt dat diesel uit de gratie is. Zelfs als diesel gelijkwaardige uitstoot van NOx en fijnstof als benzinevoertuigen heeft, zouden wagenparkbeheerders nog steeds diesels blijven verminderen. Terwijl diesel per kilometer een lagere CO2-uitstoot heeft.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen