Mille Miglia gaat op de groene toer met elektrische rallyauto's

ANP | 27-09-2019 | 10:28
Foto: ANP

Mille Miglia gaat op de groene toer met elektrische rallyauto

 

De Mille Miglia is zonder twijfel een van de meest legendarische rally's ter wereld voor klassieke auto's. De "Mille Miglia Green" is een volledig nieuw evenement dat het oorspronkelijke idee van langeafstandsraces ontleent aan het oorspronkelijke idee van de Mille Miglia, met het grote verschil, dat hieraan enkel kan worden deelgenomen met elektrische en hybride voertuigen. De eerste editie van de wedstrijd begint aankomend weekend (27-29 september).

Net als het traditionele evenement voor klassieke modellen, start de race in het Italiaanse Brescia. De nieuwe e-up met grotere actieradius zal deelnemen, evenals twee geëlektrificeerde e-Beetles.

Net als de nieuwe e-up, heeft de e-Beetle ook een elektrische aandrijving met een enkele versnellingsbak en een batterijsysteem gebaseerd op de nieuwe e-up! Met het hogere vermogen en daarmee het hogere gewicht van het grotere accu pakket, was het aanpassen en versterken van het chassis en het onderstel noodzakelijk. Ondanks een nieuw totaalgewicht van 1.280 kg accelereert de geëlektrificeerde Kever in ruim acht seconden naar 80 km/u. Het voertuig is in staat om 150 km/u topsnelheid te halen.

De deelnemers moeten klaar staan om ongeveer 250 kilometer te trotseren tijdens de drie dagen van de "Mille Miglia Green", waarbij de eerste etappe begint in Brescia op vrijdagavond, voordat de tour verder gaat in de richting van Milaan op zaterdag. De route passeert een paar indrukwekkende locaties langs de weg tussen Brescia en de hoofdstad Lombardije. Op zondag neemt de derde en laatste etappe de deelnemers mee naar Lainate.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen