Miljardeninvestering Volkswagen in batterijenfabriek

ANP | 27-09-2019 | 10:02
Foto: ANP

Miljardeninvestering Volkswagen in batterijenfabriek

 

Volkswagen heeft in het Duitse Salzgitter een proeffabriek voor de productie van kleine series batterijcellen geopend. In een eerste stap investeert Volkswagen meer dan 100 miljoen euro in het vergaren van eigen ontwikkelings- en productieknowhow.

Alleen al in Salzgitter, Nedersaksen, zullen tegen 2023/24 meer dan 1000 banen worden gecreëerd rond het testen en produceren van batterijcellen.

Daarnaast investeert Volkswagen nog eens ongeveer 900 miljoen euro in gezamenlijke activiteiten met de Zweedse batterijproducent Northvolt. De bouw van een 16 gigawattuur-batterijcelfabriek in Salzgitter gaat in 2020 van start. Het is de bedoeling dat de productie eind 2023/begin 2024 van start gaat. Daartoe heeft Volkswagen onlangs een 50/50 joint venture opgericht met Northvolt. In deze onafhankelijke joint venture zullen op middellange termijn 700 arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

Dr. Stefan Sommer, lid van de raad van bestuur van Volkswagen AG, verantwoordelijk voor de inkoop, gaf een toelichting: "Het samenbrengen van de ontwikkeling, het testen en de pilootproductie van batterijcellen in Salzgitter is een nieuwe mijlpaal in het uitgebreide elektrische offensief van de Volkswagen-groep. Door het bundelen van onze kennis op deze locatie zorgen we ervoor dat we onze eigen activiteiten verder ontwikkelen om de ontwikkeling van accucellen als belangrijk onderdeel van de elektrificatie verder te bevorderen, nieuwe standaarden te ontwikkelen en snel over te stappen op serieproductie.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen