Meer oplaadpunten voor elektrische auto's in Duitsland

ANP | 15-08-2019 | 16:25
Foto: ANP

exploitant Allego laden Volkswagen

 

Duitse bezitters van een Electric Vehicle (EV) kunnen hun auto bij steeds meer openbare stations opladen. Eind juli waren er meer dan 20.500 oplaadpunten in Duitsland. Dat is bijna 52 procent meer dan een jaar geleden. Volgens het Bundesverbands der Energie- und Wasserwirtschaft (BDEW) wordt 75 procent van de laadstations geëxploiteerd door de energie-industrie.

"De uitbreiding van de openbare laadinfrastructuur houdt gelijke tred met de huidige toename van elektrische auto's in de markt", zegt Stefan Kapferer, voorzitter van de raad van bestuur van BDEW, tegen het Duitse persbureau DPA. "Zelfs op het platteland zijn er steeds meer laadpunten."

Ook roept Kapferer de federale regering op om obstakels weg te nemen. "We hebben een snellere uitbreiding van de laadinfrastructuur in de particuliere sector en bij werkplekken nodig", stelt hij. Vooral bij kantoren zijn laadstations hard nodig, omdat daar de meeste EV’s in de toekomst worden geladen. "De federale overheid zou hier veel meer voor moeten doen."

Regels

Kapferer pleit ook voor een verandering voor de regels van laadpalen bij huurwoningen. In een huurwoning kan de verhuurder weigeren een laadstation te bouwen. Ook eigen woningbezitters lopen tegen beperkingen aan. Zo kan er alleen een laadpunt worden geïnstalleerd bij appartementencomplexen als alle bewoners daar toestemming voor geven.

Een dicht netwerk van laadstations is een voorwaarde voor de groei van het aantal EV's. De komende jaren zullen naar verwachting veel nieuwe e-modellen op de markt komen.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen