Meer oplaadpunten voor elektrische auto's in Duitsland

ANP | 06-01-2020 | 12:00
Foto: ANP

Het aantal openbare oplaadpunten voor elektrische auto's is in Duitsland aanzienlijk toegenomen. Momenteel zijn er 23.840 openbaar toegankelijke oplaadpunten, in 2030 moeten er een miljoen oplaadpunten beschikbaar zijn.

 

Ten opzichte van december 2018 zit er een stijging van bijna 50 procent in de huidige laadpunten. Driekwart van de oplaadpunten wordt geleverd door bedrijven in de energiesector, parkeerexploitanten, supermarkten en hotels. Het is nu belangrijk dat de hindernissen voor de ontwikkeling van de laadinfrastructuur in de particuliere sector snel uit de weg worden geruimd.

 

Een uitgebreid winkelnetwerk is een voorwaarde voor de doorbraak van elektrische auto's op de massamarkt. De komende jaren zullen er aanzienlijk meer elektrische auto's nodig zijn om fabrikanten in staat te stellen te voldoen aan de strengere EU-klimaat voorschriften.

 

Elektrische mobiliteit speelt ook een centrale rol in het klimaat beschermingsprogramma van de Bondsregering, dat tot doel heeft de klimaatdoelstellingen tegen 2030 te bereiken, vooral in de transportsector. Een cijfer van 7 tot 10 miljoen elektrische auto's in Duitsland wordt tegen 2030 noodzakelijk geacht. De regering heeft een "Masterplan voor de tarifering van de infrastructuur" voorgesteld, dat de uitbreiding van de laadstations moet versnellen. Volgens de plannen van de overheid moeten er tegen 2030 een miljoen oplaadpunten zijn geplaatst. Dit is conform de norm van de Europese Unie, die voorschrijft dat alle lidstaten 1 laadpunt per 10 elektrische auto’s moet faciliteren.

 

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen