Marktaandeel elektrisch vervoer groeit snel in China

ANP | 29-07-2019 | 15:30
Foto: ANP

Marktaandeel elektrisch vervoer groeit snel in China

 

De verkoop van elektrisch vervoer in China is op weg om het doel van een 8% marktaandeel in 2019 te halen, blijkt uit een analyse van de site Cleantechica.com. De verkopen in juni zien er goed uit, na een matige mei. Er zijn 147.000 plugin hybrides bijgeschreven, een groei van 72% vergeleken juni vorig jaar. De verkoop van volledig elektrische auto’s kent een groei van 97%. Als dit tempo erin blijft, kunnen sommige maanden in de tweede helft van 2019 boven een marktaandeel van 10% uitkomen, volgens de site.

De Tesla Model 3 is kortgeleden in China geïntroduceerd. Met 6500 stuks in één maand is dit het bestverkopende buitenlandse model ooit in China. Toch is dit niet de grootste trekker in de verkopen: de BAIC EU-series, een Chinese sedan, heeft maar liefst 17.916 exemplaren verkocht. Op ruime afstand volgen de eveneens Chinese modellen Changan Eado EV en BYD Yuan EV, waarmee de Tesla Model 3 op de vierde plaats komt. In het overzicht van elektrische verkopen in het eerste halfjaar van 2019, staat Tesla op de 13e plaats. Het moet daarbij niet alleen Chinese modellen, maar ook de Volkswagen Passat GTE voor zich dulden.

Omdat de subsidie op elektrische auto’s met een bereik van minder dan 250 kilometer op 26 juni is beëindigd, vertonen ook modellen in deze categorie een piek. Daarnaast zijn de subsidies op elektrische auto’s met een hoger bereik gehalveerd. Of deze subsidieversobering invloed heeft op de groeidoelstelling, zal de komende maanden blijken.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen