Londen wil duizenden nieuwe laadpunten

ANP | 21-06-2019 | 10:13
Foto: ANP

Londen-wil-duizenden-nieuwe-laadpunten

 

LONDEN - De Londense burgemeester Sadiq Khan wil de komende jaren duizenden nieuwe laadpalen laten plaatsen. Dat staat in een plan dat Khan deze week heeft gepresenteerd. Al naar gelang de groei van de elektrische auto's krijgt Londen er binnen vijf jaar maximaal 4.100 snellaadpalen en 47.500 normale laadpalen bij.

Londen heeft momenteel een kwart van de laadpunten voor elektrische voertuigen in het Verenigd Koninkrijk, met 2.400 laadpalen verspreid over 1200 locaties. Het plan voorziet in de installatie van ultrasnelle laders bij tankstations en vijf 'flagship charging hubs'.

In het plan wordt geschat dat Londen volgend jaar al 200 tot 400 snellaadpunten en 3.400 tot 4.700 langzame tot snelle laadpunten nodig zou kunnen hebben, gebaseerd op een schatting van 45.000 elektrische voertuigen op de weg. Londen ligt op koers voor deze doelstelling.

Wereldleider

Londen heeft ook toezeggingen van commerciële partijen zoals supermarkten en tankstations voor het plaatsen van tientallen snelladers. Verder wil Uber vanaf 2025 alleen nog maar elektrische auto's inzetten.

Sprekend bij de lancering van het plan, zei Khan: "Om de kwaliteit van onze lucht echt te veranderen en de klimaatcrisis aan te pakken, moet Londen afzien van benzine- en dieselauto's. Ik wil dat Londen in deze ambitie de wereldleider wordt en dat alle nieuwe auto's en bestelwagens op de Londense wegen tegen 2030 aan deze normen voldoen, en niet tegen 2040 zoals de regering voorstelt."

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen