Leaserijder rijdt vaker elektrische auto

ANP | 05-08-2019 | 16:50
Foto: ANP

Leaserijder rijdt vaker elektrische auto

 

De elektrische auto wint snel aan populariteit onder leaserijders. Bij leasemaatschappij Alphabet is het aandeel in het totale aantal nieuw bestelde auto’s dit jaar zelfs al verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Een op de zes leaserijders kiest inmiddels voor een accu-auto bij Alphabet.

Ook bij andere leasemaatschappijen wordt de elektrische auto steeds gewilder. Bij Leaseplan is inmiddels 5 procent van de nieuwe leaseauto's wereldwijd elektrisch aangedreven. Er zijn twee redenen voor deze groei. Enerzijds is het de lage bijtelling die de elektrische auto populair maakt. Dit jaar geldt een bijtelling van 4 procent, in 2020 verdubbelt de bijtelling naar 8 procent, maar dat is nog steeds fors lager dan bij brandstofauto's. Anderzijds stellen steeds meer werkgevers stellen elektrische auto verplicht, zoals bijvoorbeeld ABN AMRO.

Het aantal verkochte elektrische auto’s in Nederland is vorig jaar verdubbeld ten opzichte van 2017. Bijna een op de twintig verkochte auto’s is nu elektrisch.

Vooral dieselrijders stappen over naar elektrische auto's. De Volkswagen e-Golf, Tesla Model 3, De BMW i3, Jaguar i-Pace en Hyundai Kona Electric zijn populaire leaseauto's.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen