Shell plaatst 200 laadpalen bij Nederlandse tankstations

ANP | 02-05-2019 | 14:23
Foto: ANP

Laden elektrische autos kan veel slimmer

 

ANTWERPEN - Het thuisladen van een e-auto kan veel slimmer. Nu gaat de elektrische auto vaak direct aan de wallbox en blijft daar laden tot de volgende ochtend. Onlogisch, want juist aan het begin van de avond is er veel vraag naar stroom, terwijl 's nachts goedkopere stroom beschikbaar is. Dat kan handiger dacht Jedlix. Jedlix is een start-up van Eneco en is gespecialiseerd in het slim en duurzaam opladen van elektrische auto’s, ook wel smart charging genoemd.

Door deze app van Jedlix te gebruiken, wordt de auto opgeladen op gunstige momenten. Dat kan ook overdag zijn. Vaak komen deze momenten voor wanneer er voldoende wind- en zonne-energie geproduceerd wordt. Gebruikers krijgen zelfs nog een vergoeding van 2 eurocent per kWh voor dit Slim Laden.

Slim Laden houdt in dat een elektrische wagen op het ‘beste moment’ wordt opgeladen, namelijk wanneer er voldoende en bij voorkeur hernieuwbare energie beschikbaar is op het elektriciteitsnet, en dat een laadbeurt ook uitgesteld wordt wanneer de energievraag hoger is dan het aanbod, zodat het elektriciteitsnet in balans blijft. Slim Laden houdt bovendien rekening met de wensen van de gebruiker zoals vertrektijden of afstanden die afgelegd moeten worden.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen