Laadstations Oostenrijk ook op borden tankstation

ANP | 30-04-2019 | 15:45
Foto: Volkswagen

 

WENEN - De Oostenrijkse wegenbeheerder ASFINAG gaat de informatievoorziening voor berijders van elektrische auto's op de snelweg verbeteren. De komende weken worden de bestaande borden over tankstations aangevuld met informatie over laadstations. In de herfst worden de bestaande borden vervangen door complete nieuwe borden waarbij ook te zien is welk bedrijf de laadpalen exploiteert, net zoals dat brandstof het geval is.

ASFINAG wil ook dat er meer oplaadpunten bijkomen. Zoals gepland werd eind 2018 al een netwerkdekking bereikt met 23 locaties. Dat is gemiddeld één op de 100 kilometer. Dit jaar zullen vijf extra locaties in gebruik worden genomen. Laadstations zijn gepland bij de servicestations van de Wörthersee op de A2 Zuid-snelweg, Voralpenkreuz op de A9 Pyhrn-snelweg, Aistersheim op de A8 Innkreis-snelweg, Europabrücke op de A12 Inntal-snelweg en Golling Ost op de A10 Tauern-snelweg.

Elk laadstation moet vier voertuigen tegelijk kunnen opladen, alle gangbare stekkertypes moeten beschikbaar zijn en er moeten ook verschillende gemeenschappelijke betalingssystemen worden aangeboden.

De voorziene laadcapaciteit van 50, 150 en 350 kW moet het ook mogelijk maken om de volgende 300 tot 500 kilometer in 30 minuten elektriciteit te "tanken". Ook voor de concurrentie van verschillende aanbieders is verzekerd - op dit moment Smatrics, Ionity, da emobil, Kelag/innogy, VKW, EVN zet de e-voertuigen op de snelwegen onder stroom.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen