Je auto opladen in 3 minuten

ANP | 03-05-2019 | 14:48
Foto: ANP

Volkswagen je auto opladen

 

BERLIJN - Lange oplaadtijden: het is een van de belangrijkste redenen voor traditionele autorijders om de overstap naar een elektrische auto nog maar even uit te stellen. Een ultralaadstation in Zuid-Duitsland komt echter al dicht in de buurt om de oplaadtijd flink in te korten. 100 kilometer bereik in drie minuten - zo snel heeft het laadstation van Jettingen- Scheppach op de A8 tussen Augsburg en Ulm twee testvoertuigen van Porsche en BMW weten te laden.

De prestaties van het prototype laadstation van 450KW komen overeen met drie tot negen keer de maximaal beschikbare prestaties van de bestaande snellaadstations.

Het ultrasnellaadstation is geschikt voor elektrische auto’s van alle merken en met de type 2 versie van het Combined Charging System (CCS) die in Europa gebruikelijk is. Op dit moment is het prototype alleen beschikbaar in het Beierse Jettingen, in eerste instantie met twee laadaansluitingen, die overigens gratis via het openbare stroomnet worden gevoed. Terwijl de ene aansluiting een vermogen van 450 kW biedt, levert de andere tot 175 kW.

Een woordvoerder van Porsche zegt dat tegen eind 2019 een Europees netwerk van faststores grotendeels operationeel zou moeten zijn.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen