Ionity opent 100ste laadstation in Europa

ANP | 29-05-2019 | 13:30
Foto: ANP

Ionity opent 100ste laadstation

 

RYGGE - Het hogesnelheidslaadnet Ionity heeft in het Noorse Rygge het 100e Europese laadstation geopend. Er staan nu zes oplaadpunten van 350 kW. Het station heeft de ruimte om indien nodig uit te breiden naar 12 oplaadpunten. Eind 2020 wil Ionity 400 laadpunten in Europa exploiteren.

Ionity heeft momenteel 51 andere stations in aanbouw. Ionity zei dat het oplaadnetwerk contracten had getekend met 95% van de eigenaars van de geplande stations.

"We zijn blij dat we weer een belangrijke mijlpaal voor het Ionity hebben bereikt. Rygge is een ideale stop- en oplaadplaats voor mensen die van Oslo naar Göteborg, Malmø, Kopenhagen en Hamburg reizen.", zei Marcus Groll van Ionity.

Negen landen
De nieuwste generatie ultrasnelle oplaadstations heeft een vermogen van 350 kW. "Afhankelijk van de capaciteit van de accu van het voertuig kunnen chauffeurs profiteren van aanzienlijk kortere oplaadtijden. Daarnaast hebben we overeenkomsten afgesloten met leveranciers van duurzame energie in negen landen en zijn we in staat om onze klanten groene energie aan te bieden".

Ionity is een joint venture van de BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group. Iets meer dan twee jaar geleden ging het eerste laadstation van het netwerk online.

Ionity lanceerde onlangs ook zijn eerste laadstation in het Verenigd Koninkrijk, in Maidstone. Het bedrijf is van plan om in totaal 40 Britse stations toe te voegen.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen