Inschrijving voor nieuw e-model ID.3 Volkswagen geopend

ANP | 09-05-2019 | 13:36
Foto: ANP

 

WOLFSBURG - Potentiële kopers van de nieuwe, relatief goedkope elektrische aangedreven Volkswagen ID.3 hatchback kunnen zich per direct bij Volkswagen melden. De aanbetaling voor de auto die op het punt staat om productie te worden genomen is 1000 euro, zo maakte het Duitse bedrijf bekend.

Volkswagen heeft het volste vertrouwen in de eerste van een reeks nieuwe modellen als onderdeel van een miljardenprogramma op het gebied van elektrisch rijden. Verkoopdirecteur Jürgen Stackmann spreekt al van een nieuw tijdperk. Het succes van de ID.3 zal volgens hem gelijkenis gaan vertonen met de eerdere uitrol van de Kever en de Golf. Daarbij staat er volgens hem nog een hoop te gebeuren. In de komende jaren moeten zeker twintig nieuwe e-modellen van de band gaan rollen.

Het prijskaartje van de goedkoopste ID.3 van minder dan 30.000 euro is praktisch gelijk aan de prijs die voor een dieselvariant van de Volkswagen Golf, het bestverkopende model van de automaker, moet worden neergeteld. De eerste levering van de e-auto staat voor medio 2020 op de planning. De basisvariant van de ID.3 heeft een actieradius van 330 kilometer. Duurdere modellen komen verder.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen