Exploitant Allego: laden doe je 'by the way'

ANP | 27-05-2019 | 12:53
Foto: ANP

Volkswagen e-Nieuws - Exploitant Allego: laden doe je

 

EINDHOVEN - Ladenpaalexploitant Allego gaat nieuwe laadpalen vooral neerzetten in stedelijke gebieden en op plekken waar mensen sowieso al komen, zoals bij hotels of stadions.

"Wij zijn ervan overtuigd dat laden in de toekomst 'by the way' gaat gebeuren. Je bent op die locatie om iets anders te doen en in die tussentijd laad je de auto op" , legt Sven Brink van Allego uit.

Van der Valk in Eindhoven dat pal naast sportvelden ligt is een goed voorbeeld, vindt Brink. Mensen drinken een kop koffie, vergaderen of kijken naar hun sportende kinderen en laden tegelijkertijd de auto op.

Bij het hotel is een laadplein te vinden met Superchargers van Tesla, een reeks parkeerladers en twee snelladers van Allego. De laatst geplaatste snellader kan tot een snelheid van 350 kW laden. Nu kunnen nog maar weinig auto's die snelheid aan, maar de komende jaren komen er steeds meer elektrische auto's die hier wel mee overweg kunnen.

Het Nederlandse Allego maakt onderdeel uit van Mega-E. Dat is een Europees dekkend netwerk van snelladers verspreid over 322 locaties. Het project Mega-E richt zich op twintig landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. De snellaadpalen worden neergezet in stedelijke gebieden en langs snelwegen.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen