Elektrische Volkswagen ID. Buggy laat zich zien op Pebble Beach

ANP | 20-08-2019 | 09:43
Foto: ANP

ElektrischeVolkswagenIDBuggy

 

De volledig elektrisch aangedreven ID. Buggy van Volkswagen maakt deze week zijn debuut op het Pebble Beach Concours d'Elegance tijdens de Monterey Car Week. De ID. Buggy is schatplichtig aan zijn voorgangers, die toen op het chassis van de Volkswagen Kever werden opgebouwd. Net als de woestijnbuggy’s van weleer heeft de nieuwe variant vrijstaande wielen, geen dak en geen deuren.

Het modulaire ontwerp van de Buggy maakt het mogelijk om het composiet-bovenlichaam los te koppelen van het MEB-chassis, waardoor een wereld van mogelijkheden wordt geopend voor andere fabrikanten, zoals de originele Meyers Manx-kit dat deed voor de eerste buggy's.

Het gebrek aan deuren en een dak maken de ID. Buggy klaar voor de puurste vorm van klassieke strandcruises. Twee robuuste rode stalen ogen zijn geïntegreerd in de bumpers voor het slepen en het versterkte voorruitframe en de Targa-rail zorgen voor ondersteuning bij het kantelen.

Veel passagiersruimte

Binnenin is de ID. Buggy heeft een minimalistische esthetiek en waterdichte materialen. Een zeshoekig stuurwiel, bekleed met waterafstotend nappaleer, is voorzien van aanraakbedieningselementen en een digitaal instrumentenpaneel houdt het dashboard overzichtelijk. Ondanks de verkorte wielbasis van de conceptcar hebben de passagiers veel ruimte.

De emissievrije aandrijving van de I.D. Buggy bestaat uit de in de achteras geïntegreerde elektromotor, met vermogenselektronica, een versnellingsbak met één versnelling en de in de vloer van de auto geplaatste hoogspanningsbatterij (62 kWh) om ruimte te besparen. De elektromotor levert 150 kW/204 pk en een maximumkoppel van 310 Nm vanuit stilstand en geeft het voertuig een verwacht bereik van 250 kilometer op de WLTP-cyclus. De conceptcar sprint van nul naar 100 km/u in slechts 7,2 seconden. De maximale snelheid wordt elektronisch begrensd bij 160 km/u.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen