'Elektrische auto binnenkort even duur als normale auto'

ANP | 09-08-2019 | 16:26
Foto: ANP

Productielijn elektrische Volkwagen ID.3 klaar

 

Elektrische auto's zijn nu nog fors duurder dan normale auto's, maar volgens Volkswagen duurt het niet lang meer voor dat het prijsverschil verdwenen is. Nu kost een elektrische auto minimaal 35.000 euro, terwijl ruimere modellen of auto's met een groter bereik al snel 50.000 euro of meer kosten.

"De elektrische auto zal snel niet meer alleen voor 'early adopters' zijn die er graag wat extra voor betalen", zegt Reinhard Fischer, senior vice president bij de Volkswagen Group, tegen het gezaghebbende vakblad Automotive News.

"We geloven er heilig in dat het omslagpunt dichtbij is. En dat punt zal op prijsgelijkheid zijn." Fischer denkt dat dit grotendeels voortkomt uit de 50 miljard dollar die de autofabrikant in de ontwikkeling van elektrische auto's steekt. Daardoor zullen de elektrische auto's snel op grotere schaal geproduceerd kunnen worden. En dat zal de prijs omlaag drijven. De VW Group, bestaande uit 12 merken waaronder Audi, Bentley en Porsche, wil voor 2028 70 volledig elektrische auto's op de markt hebben. Hiervan zouden er tegen die tijd 22 miljoen op de weg moeten rijden.

Volkswagen wil de trend zetten met de nieuwe Volkswagen ID.3. Een basisversie van dit model kost straks 30.000 euro. Dat is vergelijkbaar aan de prijs van een gemiddelde Volkswagen Golf.

"Ik denk niet dat we mensen hoeven te overtuigen. Als je gaat rekenen, dan zijn de onderhoudskosten voor het bezitten van een volledig elektrisch voertuig ongeveer de helft," aldus Fischer.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen