Elektrische auto al 100 jaar in straatbeeld

ANP | 10-10-2019 | 17:10
Foto: ANP

Elektrische auto al 100 jaar in straatbeeld

 

Het lijkt alsof de elektrische auto iets is van de laatste jaren. Niets is minder waar. De elektrische auto was tot ongeveer 1920 een alledaags verschijnsel. Veel stedelijke taxibedrijven reden met elektrische auto's. Daarna won de fossiele brandstof auto terrein en speelde de elektrische auto amper nog een rol in de Nederlandse mobiliteit. Tot 2012, toen begon de e-auto aan z'n opmars.

In de tentoonstelling De geschiedenis van de elektrische auto die woensdag bij de hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag wordt geopend, is deze ontwikkeling te zien.

Sinds 2012 maakt elektrische rijden een pijlsnelle comeback. Het aantal elektrische voertuigen neemt jaarlijks flink toe en inmiddels kent Nederland zelfs de hoogste laadpaal dichtheid ter wereld.

2019 zou wel eens de geschiedenisboeken in kunnen gaan als het jaar waarin elektrische rijden definitief doorbreekt. De Tesla Model 3 is de best verkopende auto van Nederland, de Europese auto van het jaar is de elektrische Jaguar i-Pace en Volkswagen pompt miljarden in de elektrische ID.3, die de opvolger moet worden van de Golf.

De tentoonstelling is te bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur in het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag. De toegang is gratis en de tentoonstelling is te zien tot en met februari 2020.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen