Duitsland verlengt aankoopsubsidie elektrische auto

ANP | 05-06-2019 | 14:22
Foto: ANP

Duitsland-overweegt-forse-aankoopsubidie-op-e-auto

 

BERLIJN - De Duitse regering verlengt de premie die Duitsers krijgen als ze een elektrische auto kopen tot eind 2020, terwijl deze normaal eind juni zou aflopen. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier aangekondigd. De zogenaamde milieubonus werd drie jaar geleden ingevoerd, maar bracht nog niet echt wat ervan verwacht werd. Voor zuiver elektrische auto’s bedraagt de premie 4.000 euro en voor hybridewagens 3.000 euro. De financiering komt voor de helft van de regering en voor de andere helft van de automobielsector.

De subsidie kan echter eerder worden afgebouwd als de premiepot van in totaal 1,2 miljard euro voor eind 2020 leeg is.

Hoewel het aantal nieuwe registraties van elektrische auto's in Duitsland toeneemt, ligt het aantal voertuigen nog steeds op een laag niveau. Volgens cijfers van de Kraftfahrt Bundesamt (KBA) bedroeg het aantal elektrische auto's in 2018 slechts ongeveer 83.000 en het aantal hybride auto's ongeveer 341.000 - op een totaal van 57,3 miljoen voertuigen.

Het Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle heeft tot nu toe 118.000 aanvragen voor de aankooppremie ontvangen. Volgens de krant Die Welt bedraagt de subsidie tot nu toe ongeveer 400 miljoen euro.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen