Duitsland gaat elektrisch rijden financieel fors stimuleren

ANP | 07-11-2019 | 16:58
Foto: ANP

Duitsland gaat elektrisch rijden financieel fors stimuleren

 

Duitsland gaat de aankoopsubsidie op elektrische auto's verhogen naar 6000 euro. De maatregel gaat al direct in november in. De autofabrikanten verwachten tot 2025 700.000 e-auto's met deze subsidie te kunnen verkopen.

Duitsland wil in 2030 dat er zeker 10 miljoen elektrische auto's rondrijden. In Duitsland blijft de laadinfrastructuur echter fors achter in vergelijking met Nederland en Noorwegen. Dat moet snel veranderen vindt bondskanselier Angela Merkel anders wordt het elektrisch rijden nooit populair. Om dat doel te bereiken, investeert het land 3,5 miljard euro in laadinfrastructuur.

De investeringen zijn cruciaal volgens bondskanselier Merkel. Anders raakt Duitsland de leidende positie in de mondiale auto-industrie kwijt, zei ze na een top in Berlijn met afgevaardigden uit de Duitse auto-industrie.

Miljoen laadpunten

Merkel kondigde aan dat er over 10 jaar een miljoen openbare laadpunten moeten zijn. Van die miljoen laadpunten moeten er in de komende twee jaar al 50.000 worden gebouwd. Nu heeft Duitsland er pas 21.000.

Duitsland gaat ook mogelijkheden verruimen om laadpalen bij appartementencomplexen neer te zetten. Nu is dat lastig vanwege de complexe eigendomsregels op een gezamenlijke parkeerplaats.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen