Drijvende wijk Amsterdam krijgt e-Golfs als deelauto

ANP | 22-05-2019 | 11:03
Foto: ANP

Volkswagen e-Nieuws - Drijvende wijk Amsterdam krijgt e-Golfs als deelauto

 

AMSTERDAM - De Amsterdamse drijvende woonwijk Schoonschip krijgt zes elektrische e-Golfs. Deze deelauto's maken onderdeel uit van een zogeheten mobiliteitshub. Deze hub brengt allerlei soorten vervoer bij elkaar zoals auto's, (bak)fietsen, scooters en een elektrische e-Crafter.

Het bedrijf Next Urban Mobility heeft het project Huub genoemd, een knipoog naar het woord hub. De bewoners van de drijvende woonwijk kunnen via de Huub-app verschillende abonnementen afsluiten. Ook kunnen ze via de hub gebruik maken van het openbaar vervoer.

Schoonschip en BAM Infra hebben gezamenlijk het tijdelijke parkeerterrein ingericht voor de deelauto's en Gazelle-fietsen. De laadpalen werken met groene energie dat wordt opgewekt met Nederlandse windenergie.

Er drijven nu 46 huizen, als er meer mensen komen, wordt Huub uitgebreid met meer elektrische auto's en komen er ook vier Urban Arrow e-bakfietsen en vier Unu e-scooters bij.

Het is bedoeling dat op een later moment ook andere mensen gebruik kunnen maken van Huub. Next Urban Mobility is een start-up van Pon.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen