Dagelijks 40 laadpalen extra in Nederland erbij

ANP | 10-05-2019 | 13:37
Foto: ANP

Volkswagen e-Nieuws - Dagelijks 40 laadpalen extra in Nederland erbij

 

DEN HAAG - In Nederland komen er per dag gemiddeld 40 laadpalen bij. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Eind april stonden in Nederland ruim 42.000 palen, eind 2018 waren dat er nog 37.000. In april kwamen er zelfs bijna 70 laadpalen per dag bij. Die werden vaak neergezet in Rotterdam, Amsterdam, Tilburg, Den Haag en Amersfoort. Bijna een kwart van de groei kwam voor rekening van deze steden.

Er kwamen vooral meer semi-publieke laadpalen bij. Dat zijn bijvoorbeeld palen bij winkelcentra of kantoorgebouwen. Het aantal laadpalen op straat nam ook toe, maar daar was de groei minder sterk.

Plannen Amsterdam
Amsterdam blijft de stad met de meeste laadpalen. Hier staan er bijna 4200. Rotterdam haalde de hoofdstad wel enigszins bij, maar volgt met afstand met zo'n 2700 palen.

De komende vier jaar komen er 1000 nieuwe laadpunten in gemeentelijke parkeergarages in Rotterdam bij. Jaarlijks moeten er 250 nieuwe laadpunten bijkomen. Amsterdam heeft de komende jaren 50.000 tot 70.000 extra laadpunten nodig als het plan doorgaat dat in 2030 alleen nog elektrische auto's in de stad mogen rijden. Het gaat om laadpalen op straat, maar ook in parkeergarages, bij bedrijven en bij winkels.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen