Bondskanselier Merkel bij start productie ID.3

ANP | 30-10-2019 | 14:56
Foto: ANP

Bondskanselier Merkel bij start productie ID.3

 

Op 4 november start Volkswagen met de serieproductie van de volledig elektrische ID.3. Bondskanselier Angela Merkel zal de officiële ceremonie bijwonen en ook de productielijn bezoeken in Zwickau.

De ID.3 is het eerste model van de nieuwste generatie dat onder het wereldwijde elektrische offensief van Volkswagen de weg opgaat. Volkswagen is de allereerste volume fabrikant die een grote autofabriek volledig heeft omgebouwd van interne verbrandingsmotoren naar e-mobiliteit. De gefaseerde transformatie van de fabriek begon al in 2018 en zal in 2021 volledig zijn afgerond.

"De productiestart van de ID.3 luidt voor Volkswagen een nieuw tijdperk in, vergelijkbaar met de eerste Kever of de eerste Golf. Zwickau wordt de leidende fabriek voor dit nieuwe tijdperk in de automobielindustrie: De fabriek ondergaat een gefaseerde omschakeling - van 100% interne verbrandingsmotoren naar 100% elektrische aandrijvingen.

Met zo'n 1.700 robots, het chauffeurloze transportsysteem en volautomatische productieprocessen geeft Zwickau een eigentijds inzicht in de vorm van een toekomstgerichte hoog volume productie voor elektrische auto's.", aldus Thomas Ulbrich, lid van de Volkswagen Brand Board voor E-Mobility.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen