Betaalbare elektrische VW e-up! met groot bereik

ANP | 03-10-2019 | 17:25
Foto: ANP

Betaalbare elektrische VW e-up

 

Met de nieuwe generatie van de e-up! combineert Volkswagen een groot bereik met een relatief lage prijs. De e-up! is daarmee een ideale stadsauto maar ook geschikt voor forenzen.

Voor stadsbewoners en pendelaars is de e-up! een echt emissievrij alternatief voor de verbrandingsmotor. Dankzij een nieuw accusysteem met een duidelijk hogere energiedichtheid neemt de energie-inhoud toe van een netto 18,7 tot 32,3 kWh. Het verwachte verbruik van 12,7kWh/100km resulteert in een praktisch bereik van 260 kilometer. Dit betekent dat de nieuwe e-up! comfortabel kan worden gebruikt voor bijna alle dagelijkse afstanden in en om de stad.

Betaalbare e-mobiliteit

De oplaadtijden van de accu's zijn kort: met een laadvermogen van 40kW kunnen de accu's binnen een uur tot 80 procent worden opgeladen. Met de e-up! behoort bereikangst tot het verleden. En de e-up driver hoeft zich geen zorgen te maken over de batterijtechnologie: Volkswagen biedt acht jaar garantie of 160.000 kilometer op de batterijen. Met de standaard "maps + more" app kan het opladen gestart, gestopt en geprogrammeerd worden via de smartphone. Hetzelfde geldt voor het standaard stationaire airconditioningsysteem.

Naast de ecologische voordelen van een elektrische auto kunnen potentiële kopers genieten van een lagere prijs dan het vorige model. De basisprijs in Nederland is 22.400 euro. De gunstige prijs werd gerealiseerd door de schaalvoordelen van de grote series. Volkswagen zal nu meer elektrische auto's aanbieden dan ooit tevoren. Volgens de prognoses zal ook het volume van de vierdeurs e-up! aanzienlijk toenemen ten opzichte van zijn voorganger.

De sportiviteit van de auto wordt bevorderd door de plaatsing van de accu’s in de bodem, waardoor het zwaartepunt laag ligt. Bovendien zorgt de 61 kW/83PS sterke elektromotor voor een volledig koppel vanuit stilstand. In 11,9 seconden accelereert de e-up! tot 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 130 km/u.

Naast "maps + more" als docking station en multifunctionele app, is de standaarduitrusting aan boord voorzien van een automatische klimaatregeling, het "composition phone"-radiosysteem met Bluetooth-interface en DAB+ en het "Lane Assist" waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook. Optioneel kunnen deze functies worden uitgebreid met het e-up! Stijl pakket voor nog meer speciale functies.

Volkswagen heeft een prijskaartje gehangen aan de nieuwe e-up! De elektrische stadsauto is nu te bestellen vanaf € 23.475. Hij komt begin 2020 naar Nederland, met een bijtelling van slechts € 56.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen