Bedrijven investeren stevig in e-trucks

ANP | 24-07-2019 | 16:18
Foto: ANP

Bedrijven investeren stevig in e-trucks

 

DEN HAAG - De vrachtwagenbranche transformeert naar elektrisch, blijkt uit een rapport van Business Insider Intelligence. Grote namen in de sector, zoals Daimler en Volkswagen, steken miljoenen in research&development voor e-trucks. Het rapport voorspelt al voor 2026 een samengestelde jaarlijkse groei van 30%.

Daimler gaat de komende twee jaar voor 3,2 miljard dollar onderzoek en ontwikkeling financieren, terwijl Volkswagen 1,7 miljard investeert. Ook toonaangevende logistieke bedrijven richten hun blik op elektrisch. UPS heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat het gaat samenwerken met Workhorse Group om 50 elektrische trucks in te zetten.

De onderzoekers van Business Insider Intelligence stellen dat er drie hoofdfactoren zijn voor de transformatie in de sector: door de overheid opgelegde vermindering van CO2-uitstoot, stijgende totale eigendomskosten van wagenparken (TCO) en verhoogde investeringen in e-truckinfrastructuur. Al in de heel nabije toekomst zijn e-trucks de slimste keuze voor de korte en middellange afstand.

De bevindingen komen overeen met de voorspellingen die de Technische Universiteit Eindhoven presenteerde op het Future of Charging-symposium afgelopen februari. Nu batterijen lichter worden in gewicht, de acculevensduur langer is en het bereik groter wordt, kan de e-truck in regionaal transport al heel snel besparingen opleveren voor de industrie, betoogde onderzoeker Auke Hoekstra daar.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen