Amsterdamse wethouder Dijksma in karavaan e-auto's naar Lyon

ANP | 22-05-2019 | 10:24
Foto: ANP

Volkswagen e-Nieuws - Amsterdamse wethouder Dijksma in karavaan e-auto

 

AMSTERDAM - De Amsterdam wethouder Sharon Dijksma is in een karavaan van elektrische auto's naar een conferentie over e-rijden in Lyon gereden. In de karavaan reden zo'n dertigtal mensen mee die zich beroepsmatig bezighouden met e-mobility.

Doel van de reis was om te ervaren hoe het is binnen Europa grote afstanden met een elektrische auto te rijden. Uit een eerste evaluatie blijkt dat die reizen goed mogelijk zijn, maar dat goede planning noodzakelijk is. Voor auto's met een laag bereik bleek het een echte uitdaging om Frankrijk door te kruisen omdat er maar telkens korte etappes gereden konden worden. Ook was het lastig geschikte laadpalen te vinden.

Voor e-auto's die 300 echte kilometers range hebben en de beschikking hebben over een snellaadfunctie is het goed te doen. Wel hebben rijders meerdere merken laadpassen nodig. Het is vooraf lastig uit te zoeken welk pas werkt.

Voor merken die hun eigen laadpalen hebben zoals de Superchargers van Tesla en Ionity van Volkswagen/Daimler/BMW/Ford is het makkelijker. Daar werkt het laden in principe altijd.

Het snelladen duurt 15-30 minuten en is daarmee vergelijkbaar met een reguliere stop met een brandstofauto.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen