Amsterdam wil ban op diesel en benzineauto's

ANP | 06-05-2019 | 10:48
Foto: ANP

Amsterdam wil ban op diesel en bezineautos

 

AMSTERDAM - Amsterdam doet benzine - en dieselauto's in de ban. Vanaf 2030 mogen er alleen nog maar elektrische auto's of andere uitstootloze auto's in de stad rijden. Wethouder Sharon Dijksma (Verkeer en Luchtkwaliteit) heeft dat bekendgemaakt.

Subsidies en overgangsregelingen moeten autobezitters helpen afstand te doen van hun benzine - en dieselauto’s en over te stappen op elektrisch vervoer.

Diesels van vijftien jaar en ouder zijn binnen de ring vanaf 2020 verboden terrein. Rotterdam heeft al jaren een soortgelijke regeling. Verder worden de bestaande milieuzones voor vrachtwagens en bestelauto’s groter.

"Na roken, slecht eten en weinig bewegen is vieze lucht het vierde grootste gezondheidsrisico voor de Amsterdammer. Amsterdammers leven gemiddeld een jaar korter door vieze lucht. We gaan er alles aan doen om die situatie te verbeteren”, aldus Dijksma.

Het plan wordt in mei in de gemeenteraad besproken. Van begin juni tot en met half juli kunnen bewoners, bedrijven en iedereen die zich betrokken voelt meepraten via een digitaal platform.

Het plan wordt eind mei besproken in de gemeenteraad.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen