Amsterdam krijgt 20 buurthubs voor elektrisch vervoer

ANP | 21-06-2019 | 10:33
Foto: ANP

Amsterdam-krijgt-20-buurthubs-voor-elektrisch-vervoer

 

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam krijgt op twintig plekken buurthubs voor elektrisch vervoer. De hubs zijn fysieke plekken in de stad waar geclusterd elektrische deelmobiliteit wordt aangeboden. Amsterdam noemt deze plekken eBuurthubs.
In de drijvende wijk Schoonschip is vorige maand al een eerste hub gestart. Daar staan onder meer zes elektrische e-Golfs en een elektrische e-Crafter. Bewoners kunnen via een app deze auto's gebruiken.

"Een auto in Amsterdam staat gemiddeld 23 uur per dag stil. De ruimte die die auto’s innemen kan veel beter worden benut. Daarom moeten we overstappen van bezit naar gebruik." Dat zei de Amsterdamse verkeerswethouder Sharon Dijksma bij de presentatie van het programma Smart Mobility waar de e-Buurthubs deel van uit maken. "Door slim om te gaan met vervoer kan mobiliteit in de stad een stuk schoner en efficiënter. Tegelijkertijd komt er ruimte vrij op straat voor voetgangers, fietsers en groen", stelde Dijksma.

Ook lopen er proeven waarbij bewoners en werknemers op een slimmere manier moeten gaan reizen, en eventueel zelfs de auto de deur uitdoen. Verder wordt gekeken naar de mogelijkheid voor een parkeervergunning voor deelauto's die in meer grote steden is te gebruiken.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen