Accu elektrische auto wordt milieuvriendelijker

ANP | 19-06-2019 | 10:13
Foto: ANP

 

DRESDEN - Elektrische auto’s zijn goed voor het milieu. Dat klopt, tenminste als hun elektriciteit niet wordt opgewekt door kolencentrales. Maar hoe zit het met de energieopslag, de accu’s, van deze auto’s? Zowel op het gebied van productie, prestatie als duurzaamheid, is er nog steeds veel winst te behalen. Onderzoekers van het Fraunhofer Instituut voor Materiaal- en Beamtechnologie IWS in Dresden hebben nu een manier gevonden om deze zwakke plekken van elektrisch rijden aan te pakken.

Tot nu toe kochten de grote autofabrikanten om verschillende redenen accucellen in Azië. Aziatische technologiebedrijven hebben namelijk tientallen jaren ervaring in de massaproductie van accucellen, en bij de productie wordt veel energie verbruikt. En dit is in West-Europa veel duurder dan in Azië.

Om dit in de toekomst te voorkomen, hebben de Dresdense ingenieurs een beter en bovendien goedkoper productieproces ontwikkeld. Door de elektroden van de accucellen van een droge coating, in plaats van vloeibare chemische stoffen te voorziern, besparen ze energiekosten en maken ze giftige oplosmiddelen overbodig.

Deze accu’s zullen meer energie kunnen opslaan in hetzelfde volume als de huidige lithium-ion-accu’s.

De droge productie van elektroden is al begonnen in een proeffabriek in Espoo, Finland.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen