Praktische informatie Volkswagen Private Lease.

Wat is de levertijd van de auto?
Wat is de levertijd van de auto?
De levertijd van de auto is afhankelijk van het model en de uitvoering. De levertijd wordt bij bestelling bepaald en wordt doorgegeven door de dealer. Wij doen ons best zoveel mogelijk bestellingen direct uit voorraad te leveren. De Volkswagen dealer kan informatie over de afleverdatum van de auto verstrekken.
Als ik op bestellen klik, is de order dan definitief?
Als ik op bestellen klik, is de order dan definitief?
De order is dan nog niet definitief. Eerst zal beoordeeld worden of het Volkswagen Abonnement financieel een verstandige keuze is. Dit gebeurt op basis van het kredietbeoordelingsformulier (VFN-norm). Bij goedkeuring wordt een overeenkomst opgesteld. Nadat de overeenkomst door beide partijen ondertekend is, is de bestelling definitief. Volg de bijgeleverde instructies op en na het tekenen van de overeenkomst gaan de 14 dagen bedenktijd in. Tijdens de bedenktijd is het mogelijk, zonder opgaaf van reden en zonder kosten, de overeenkomst te ontbinden.
Waar haal ik de auto op?
Waar haal ik de auto op?
De Volkswagen dealer in de buurt zal de aflevering verzorgen en neemt contact op voor het maken van een afspraak.
Kan ik mijn huidige auto ook inruilen?
Kan ik mijn huidige auto ook inruilen?
Dit kan bij de Volkswagen dealer in de buurt. Kies na het samenstellen van de auto voor bestellen en kies voor de optie aanvragen met hulp van een merkdealer in de buurt. De merkdealer neemt contact op voor het maken van een afspraak. Het Volkswagen Abonnement wordt pas officieel aangevraagd nadat akkoord is gegeven op het aanvragen van het Volkswagen Abonnement.
Is inruil mogelijk en wat doet dat met mijn maandbedrag?
Is inruil mogelijk en wat doet dat met mijn maandbedrag?
Inruil is mogelijk. De Volkswagen dealer kan een inruilwaarde voor de huidige auto bepalen. Kies na het samenstellen van de auto voor bestellen en kies voor de optie aanvragen met hulp van een merkdealer in de buurt. Dan neemt de Volkswagen dealer contact met je op. De inruilwaarde heeft geen invloed op het maandbedrag.

Leaseperiode.

Wordt de auto na afloop van de leasetermijn mijn bezit?
Wordt de auto na afloop van de leasetermijn mijn bezit?
Met het Volkswagen Abonnement wordt betaald voor het gebruik van de auto. Alle operationele kosten zijn inbegrepen, behalve brandstof en eventuele boetes of tolkosten. Het Volkswagen Abonnement voorkomt onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud. Het risico dat de auto aan het einde van de looptijd mogelijk minder waard is dan verwacht ligt bij ons. Aan het einde van de looptijd van het Volkswagen Abonnement kan de auto tegen een op te vragen overnameprijs wel overgenomen worden van Volkswagen Abonnement, maar de auto is niet automatisch van jou wanneer het contract eindigt.
Mijn Volkswagen Abonnement loopt bijna af, wat moet ik doen?
Mijn Volkswagen Abonnement loopt bijna af, wat moet ik doen?
De inname van de auto wordt door een onafhankelijke organisatie en in bijzijn van de berijder uitgevoerd. Maak hiervoor, minstens 5 werkdagen voor het aflopen van de overeenkomst, een afspraak met Macadam via 0172 475 490. Macadam schouwt de auto en maakt een innamerapport waarop de kilometerstand en eventuele schades worden vastgelegd. Ook wordt vastgelegd of alle bij de auto behorende spullen, zoals sleutels en het onderhoudsboekje, aangeleverd zijn.
Kan ik tussentijds mijn looptijd/kilometrage aanpassen?
Kan ik tussentijds mijn looptijd/kilometrage aanpassen?
Uiteraard is tussentijds aanpassen van looptijd en/of jaarkilometrage mogelijk. Neem direct contact met ons op via 033 454 92 15 of leasen@volkswagenfinancialservices.nl wanneer het afgesproken kilometrage wordt overschreden of juist niet gehaald wordt of wanneer de looptijd aangepast dient te worden. Zo blijven de maandelijkse kosten in lijn met het verbruik.
Mag ik tijdens de looptijd een andere (grotere) auto nemen?
Mag ik tijdens de looptijd een andere (grotere) auto nemen?
Het is mogelijk een andere (grotere) auto te gaan rijden tijdens de looptijd van de overeenkomst. Afhankelijk van de verstreken looptijd worden er wel kosten in rekening gebracht voor het vroegtijdig beëindigen van de lopende overeenkomst. Deze kosten worden vooraf vermeld op de overeenkomst en bedragen maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Neem contact met ons op via (033) 454 92 15 om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.
Wat gebeurt er als ik mijn baan kwijtraak?
Wat gebeurt er als ik mijn baan kwijtraak?
Het Private Lease contract blijft voor de afgesproken periode doorlopen. Het afkopen van de overeenkomst behoort tot mogelijkheden, maar daar zijn wel kosten aan verbonden. Deze kosten worden vooraf vermeld op de overeenkomst en zijn uitgedrukt in een percentage van de resterende leaseverplichting. Is het door de veranderde situatie voor jou niet mogelijk aan de betalingsverplichting te voldoen, neem dan contact met ons op via (033) 454 91 38. Samen proberen we dan tot een passende oplossing te komen.
Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?
Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?
Het Volkswagen Abonnement voldoet aan de eisen van het Keurmerk Private Lease. Wanneer de Private Lease overeenkomst door één persoon aangegaan is kan deze bij overlijden direct en kosteloos door erfgenamen opgezegd worden. In het geval dat de Private Lease overeenkomst door twee of méér personen aangegaan is, gaat deze bij overlijden van een van die personen automatisch over op de overige personen. Mochten dergelijke situaties tot financiële problemen leiden neem dan contact met ons op via (033) 454 91 38. Samen proberen we dan tot een passende oplossing te komen.

Verzekeren.

Hoe zit het met de verzekering?
Hoe zit het met de verzekering?
In het Volkswagen Abonnement is standaard een autoverzekering opgenomen. Er hoeft dus geen aparte verzekering geregeld te worden.
Bouw ik schadevrije jaren op?
Bouw ik schadevrije jaren op?
Tijdens de looptijd van het Volkswagen Abonnement worden geen schadevrije jaren opgebouwd. Het is wel mogelijk een schadevrijverklaring op te vragen voor de periode dat het Volkswagen Abonnement loopt/heeft gelopen. Vraag bij jouw toekomstige verzekeraar na of deze verklaring wordt geaccepteerd.
Mogen anderen in de auto rijden?
Mogen anderen in de auto rijden?
Iedereen met een voor het betreffende voertuig in Nederland geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. Met uitzondering van een zeventienjarige in het kader van het experiment begeleid rijden (“2todrive”).
Verzekering en eigen risico
Verzekering en eigen risico
Jouw Volkswagen Private Leaseauto is verzekerd en je kan zorgeloos rijden, want jouw schade is gedekt. Bij schade aan jouw auto worden de reparatiekosten vergoed door Volkswagen Financial Services. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een bedrag in rekening worden gebracht als een eigen bijdrage aan de reparatiekosten. Dit wordt het ‘eigen risico’ genoemd. In jouw contract kan je terugvinden wat je gekozen eigen risico is en in de polisvoorwaarden kan je terugvinden wat er wel en niet wordt vergoed.
Groene kaart
Groene kaart
Binnen 10 werkdagen nadat je de sleutels kreeg van jouw auto, ontving je per post de groene kaart. Ben je de groene kaart kwijt of heb je er één nodig voor jouw caravan dan kun je dit aanvraagformulier invullen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Einde contract.

Een nieuw contract
Een nieuw contract

Voor het einde van jouw contract sturen we je een e-mail waarin we je meer vertellen over de mogelijkheden voor het afsluiten van een nieuw contract.

Bekijk jouw opties

Private Lease voortzetten
Private Lease voortzetten

Wil je jouw contract voortzetten? Neem dan contact op met jouw Volkswagen dealer. Hij maakt graag een nieuw voorstel voor jou.

Contact met de dealer

Jouw Volkswagen kopen
Jouw Volkswagen kopen

Neem contact op met Volkswagen Financial Services om een overnameprijs vast te stellen en eventuele financieringsmogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Private Lease beëindigen
Private Lease beëindigen

Als je jouw Volkswagen aan het einde van de periode niet wilt houden, dan kun je de auto inleveren. Private Lease wordt dan beëindigd.

Auto inleveren

Hulp nodig?
Hulp nodig?

Naast jouw online oriëntatie kun je natuurlijk ook contact opnemen met jouw Volkswagen dealer. Je kunt dan al jouw  vragen stellen en mogelijkheden bespreken. Kies je voor een nieuw abonnement en rijd je het liefst weg in een nieuwe Volkswagen, dan ben je bij jouw eigen Volkswagen dealer aan het juiste adres. Hij helpt jou graag verder.

Contact

Wijzigen.

Private Lease contract tussentijds wijzigen
Private Lease contract tussentijds wijzigen
Wil je tussentijds jouw contract wijzigen? Dit kan, maar houd er rekening mee dat hier mogelijk kosten aan verbonden zijn. Neem voor elke wijziging contact met ons op via (033) 454 92 15.
Jouw gegevens wijzigen
Jouw gegevens wijzigen
Ben je verhuisd? Met behulp van dit formulier weet je zeker dat jouw nieuwe adresgegevens goed doorkomen. Jouw Volkswagen dealer kan dit niet voor je doen.

Overig.

Rijbevoegdheid
Rijbevoegdheid
Iedereen met een voor het betreffende voertuig geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. Ook jongeren met een 2todrive-rijbewijs mogen (zolang er aan de voorwaarden van dit rijbewijs wordt voldaan) in de auto rijden en zijn verzekerd.
Bekeuring
Bekeuring
Omdat jouw private leaseauto op jouw naam staat, ontvang je zelf de bekeuring thuis. Hieronder vind je hoe het werkt met het betalen van de bekeuring en het aantekenen van bezwaar. De kosten van de bekeuring zijn in zijn geheel voor jou, ook wanneer iemand anders de bekeuring heeft veroorzaakt terwijl hij/zij in jouw private leaseauto reed. Ben je het niet eens met de bekeuring en wil je hier beroep tegen aantekenen? Lees dan hier verder.
Parkeervergunning aanvragen
Parkeervergunning aanvragen
Wil je een parkeervergunning aanvragen voor jouw Volkswagen Private Leaseauto? Hiervoor heb je vaak een leaseverklaring nodig. Via deze link vraag je de verklaring aan. Wij zorgen dat je deze per post ontvangt.
Kan ik een proefrit maken?
Kan ik een proefrit maken?
Bij de Volkswagen dealer kan vooraf een proefrit worden gemaakt door deze online aan te vragen. Stel eerst de auto samen en kies daarna voor de optie proefrit. De Volkswagen dealer weet dan direct om welke auto het gaat en belt terug voor het maken van een afspraak.
Waar haal ik de auto op?
Waar haal ik de auto op?
De Volkswagen dealer in de buurt zal de aflevering verzorgen en neemt contact op voor het maken van een afspraak.
Mag ik onbeperkt rijden met de auto?
Mag ik onbeperkt rijden met de auto?

Contract voor 1 februari 2016:

Onbeperkt rijden mag, maar de hoeveelheid kilometers heeft wel invloed op het maandbedrag dat wij in rekening brengen. Wordt het aantal afgesproken kilometers met 10% overschreden, dan maken wij een nieuwe berekening op basis van de nieuwe gegevens. Het is belangrijk om vooraf een reële inschatting te maken van het aantal te rijden kilometers.

Houd rekening met:

- Woon- werkverkeer

- Zakelijk te rijden kilometers

- Privé kilometers

- Vakanties

 

Contract vanaf 1 februari 2016:

Op het leasecontact staat vermeld hoe het aantal meerkilometers en minderkilometers jaarlijks met je wordt verrekend.

Over de eerste 5.000 kilometers op jaarbasis wordt geen minderkilometer vergoeding verrekend. In dat geval kun je de leasemaatschappij schriftelijk vragen de looptijd van de leaseovereenkomst en de leaseperiode te verlengen. De leasemaatschappij dient schriftelijk in te stemmen met verlenging van de leaseovereenkomst en de leaseperiode.

Meer informatie over het einde van jouw private leasecontract
Meer informatie over het einde van jouw private leasecontract
Loopt jouw Volkswagen private leasecontract binnenkort af en wil je meer weten over jouw opties? Lees dan hier verder. Over het inleveren van jouw Volkswagen lees je hier meer.

Een klacht of opmerking?

We hechten veel waarde aan een goede relatie met onze klanten. Toch kan het gebeuren dat je ergens niet tevreden over bent. Wanneer je ons dit laat weten, dan kunnen we hier ook iets mee doen. Op deze pagina kun jij jouw klachten over de financiële diensten van Volkswagen Financial Services invullen. We nemen jouw klacht in behandeling en binnen 10 werkdagen kun je van ons een inhoudelijke reactie verwachten. Heb je een klacht over jouw Volkswagen? Neem dan contact op met jouw dealer.

Staat je vraag er niet bij?

Kijk eens bij de veelgestelde vragen van de onderstaande onderwerpen.

Buitenland
Financieel
Diefstal of inbraak
Onderhoud of pech
Schade
Start live chat

Next steps.

Contact.
Bekijk onze modellen