Jouw Volkswagen Private Lease bij onderhoud of pech.

Ook al is het iets waar we liever niet bij stilstaan, noodzakelijk onderhoud als je Volkswagen defect is kan voorkomen. Net als pech als je onderweg bent. Daarom hebben we voor je de belangrijkste antwoorden op deze veelgestelde vragen op een rij gezet, zodat je precies weet waar je in deze situatie aan toe bent.

Pech

Pech

Sta je met pech? Zo helpen we je weer snel de weg op.

1. Denk aan jouw veiligheid en die van jouw medeweggebruikers. Trek een veiligheidshesje aan en plaats de gevarendriehoek.

2. Bel de BerijdersDesk op (033) 454 95 55. Zij zijn er van 08.00-17.30 uur. Buiten deze tijden word je doorgeschakeld naar de Alarmcentrale.

3. De medewerkers van de BerijdersDesk zorgen ervoor dat je snel weer de weg op kunt.

 

• Wanneer je de BerijdersDesk belt wordt er gevraagd naar de kilometerstand van jouw auto, de naam en plaats van jouw Volkswagen-dealer, het onderhoud van de auto en de meldcode (laatste 4 cijfers van het voertuigidentificatienummer. Deze is te vinden op je kentekenbewijs). Het is handig als je deze gegevens alvast bij de hand hebt.

• Zorg dat je jouw locatie weet, je kunt dit doorgeven met een wegnummer en een kilometeraanduiding. Deze kun je bijvoorbeeld opzoeken met behulp van jouw smartphone.

Defect en reparatie
Defect en reparatie

Heb je een defect ontdekt aan jouw auto of aan een van jouw accessoires (bijvoorbeeld aan een koplamp of ingebouwd navigatiesysteem)? Volg dan de onderstaande stappen.

 

1. Neem bij een melding contact op met jouw Volkswagen-dealer

2. De Volkswagen-dealer maakt een afspraak met je

3. Breng jouw auto op de afgesproken datum naar de Volkswagen-dealer

4. De Volkswagen-dealer informeert je wanneer de auto weer klaar is

 

Bij defecten aan de auto die gerepareerd (moeten) worden, wordt onderscheid gemaakt tussen technische defecten en defecten uit schade. Een technisch defect kan bijvoorbeeld een kapotte brandstofpomp zijn. Het herstellen van dit soort defecten wordt volledig vergoed. Een defect uit schade ontstaat als gevolg van schade, buiten de normale vervanging. Hierbij kun je denken aan een kapotte koplamp, antenne, een verloren wieldop of een spiegel. Voor de reparatie van dit soort defecten geldt een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is nooit hoger dan jouw eigen risico. De hoogte van het gekozen eigen risico vind je terug in jouw contract.

Onderhoud en bandenwissel
Onderhoud en bandenwissel

Als het tijd is voor onderhoud krijg je een seintje via het dashboard van jouw auto. Heb je bij het afsluiten van jouw contract winterbanden aangevinkt? Dan laten wij je weten wanneer jouw banden klaar staan voor een wissel.

 

1. Neem bij een melding contact op met jouw Volkswagen-dealer

2. De Volkswagen-dealer maakt een afspraak met je

3. Breng jouw auto op de afgesproken datum naar de Volkswagen-dealer

4. De Volkswagen-dealer informeert je wanneer jouw auto weer klaar is

Kapotte of lekke band
Kapotte of lekke band

Uit ervaring weten we dat het rijden met een te lage of te hoge bandenspanning vaak leidt tot vroegtijdige vervanging van de banden. Voortijdige vervanging van de banden is niet gedekt en we gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapot gereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Bij niet verhaalbare schades moet een eigen bijdrage betaald worden. Deze is nooit hoger dan het eigen risico. De hoogte van het gekozen eigen risico vind je terug in jouw contract.

Wij kijken naar het overgebleven profiel op de beschadigde band. Hoe meer profiel de band nog had, hoe meer deze nog waard was en hoe hoger het bedrag dat als eigen risico wordt doorbelast. Wij noemen dat ‘restprofielverrekening’.

Voorbeeld: Het bandprofiel van jouw kapotte of lekke band is 5.0 mm en is niet meer veilig te repareren. De kosten voor een nieuwe band bedragen € 150,-. Een nieuwe band heeft 8 mm profieldikte. Een band is versleten bij 2,5 mm. Een band slijt dus 5,5 mm van nieuw naar oud. Bij jou is 5.0 mm gemeten. Het verschil met een versleten band is 2,5 mm, oftewel 45,5%. Daarom zal 45,5% van de kosten voor een nieuwe band worden doorbelast, dus € 68,18.

Vervangend vervoer bij onderhoud of reparatie
Vervangend vervoer bij onderhoud of reparatie

Voor contracten die zijn afgesloten per 1 februari 2016, geldt standaard een 24-uursregeling. Is het onderhoud of de reparatie binnen 24 uur voltooid en kies je toch voor vervangend vervoer? Dit is dan voor jouw eigen rekening. Duurt het onderhoud of de reparatie langer dan 24 uur? Jouw vervangend vervoer wordt dan betaald door ons. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je enkel recht hebt op vervangend vervoer zolang jouw private leaseauto niet beschikbaar is omdat de dealer nog niet klaar is met de reparatie of het onderhoud.

Heb je vóór 1 februari 2016 een contract getekend, dan kun je in jouw contract terugvinden of je recht hebt op vervangend vervoer bij onderhoud.

Sleutel kapot
Sleutel kapot
Is jouw autosleutel kapot (of vermist) dan kan jouw Volkswagen-dealer je weer op weg helpen. De kosten verbonden aan een reparatie of vervanging zijn voor jouw eigen rekening. Deze kosten verschillen per automodel en/of uitvoering. Volkswagen-dealer kan hier meer over vertellen.

Staat je vraag er niet bij?

Kijk eens bij de veelgestelde vragen van de onderstaande onderwerpen.

Buitenland
Financieel
Diefstal of inbraak
Schade
Praktische informatie
Start live chat

Next steps.