Alle financiële info over Volkswagen Private Lease.

Alle financiële informatie over jouw Volkswagen via private lease in één handig overzicht. Of je nu meer wilt weten over facturatie, betalingen of de eindafrekening als je contract is afgelopen; je leest het allemaal hier.
Kan ik een aanbetaling doen?
Kan ik een aanbetaling doen?
Het is niet mogelijk om een aanbetaling te doen bij een Volkswagen Abonnement.
Mag ik tijdens de looptijd een andere (grotere) auto nemen?
Mag ik tijdens de looptijd een andere (grotere) auto nemen?
Het is mogelijk een andere (grotere) auto te gaan rijden tijdens de looptijd van de overeenkomst. Afhankelijk van de verstreken looptijd worden er wel kosten in rekening gebracht voor het vroegtijdig beëindigen van de lopende overeenkomst. Deze kosten worden vooraf vermeld op de overeenkomst en bedragen maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Neem contact met ons op via (033) 454 92 15 om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.
Kunnen mijn ouders garant staan wanneer ik een Volkswagen Abonnement afsluit?
Kunnen mijn ouders garant staan wanneer ik een Volkswagen Abonnement afsluit?
Ouders kunnen zeker garant staan. Zij worden als tweede en derde contractant toegevoegd aan de overeenkomst. Zij doorlopen dezelfde acceptatieprocedure en zijn daarmee ook aansprakelijk voor het nakomen van de financiële verplichting. De contractanten die garant staan worden ook BKR-geregistreerd.
BKR-registratie
BKR-registratie

Het BKR heeft als doel de consument te beschermen tegen overkreditering. Jouw Volkswagen Private Leasecontract brengt een financiële verplichting met zich mee en wordt daarom bij het definitief maken van jouw contract bij het BKR geregistreerd. Er zijn vaste regels in Nederland voor zo’n registratie. In dit geval staat jouw contract geregistreerd via de formule: looptijd van het contract in maanden x de hoogte van het maandbedrag x 65%).

Wanneer er meerdere contractanten op het contract staan, worden deze allemaal voor hetzelfde, volledige bedrag geregistreerd. Alle contractanten zijn immers hoofdelijk aansprakelijk. Deze registratie kan effect hebben op jouw leencapaciteit (het totaalbedrag wat je kunt lenen). Staat het kopen van een nieuw huis of het oversluiten van de hypotheek op de planning? Houd hier dan rekening mee. De impact van de BKR-registratie op de leencapaciteit varieert per hypotheekverstrekker.

Facturatie.

Maandelijkse factuur
Maandelijkse factuur
Je ontvangt in principe elke eerste van de maand per e-mail de factuur van jouw Volkswagen Private Leasecontract, vanuit no-reply@vwpfs.nl. In deze e-mail staat een link naar de het pdf-bestand van de factuur. Je vindt uw facturen ook terug in de e-invoice omgeving op https://e-invoice.vwpfs.nl/vwpfs/ De instructies voor het bekijken van jouw digitale factuur vind je in elke factuur e-mail, net zo lang tot je de omgeving activeert. Mocht je een reparatie hebben laten uitvoeren waar je zelf aan moet meebetalen (bijvoorbeeld omdat jouw eigen risico in rekening wordt gebracht), dan worden deze kosten apart bij je in rekening gebracht. Dat gebeurt via e-invoice. Wanneer de kosten lager zijn dan jouw gekozen eigen risico, zal de reparateur deze kosten rechtstreeks met je afrekenen.
De startfactuur
De startfactuur

In verband met het inregelen van de facturatie duurt het gemiddeld twee weken vanaf het moment dat jouw auto is afgeleverd, voordat je de eerste factuur ontvangt. Het moment van ontvangen van de startfactuur is onder andere afhankelijk van hoe snel jouw dealer de factuur naar ons op heeft gestuurd. Nadat je jouw auto hebt ontvangen, stuurt de dealer de factuur naar ons. Wij verwerken deze factuur, starten het contract officieel en regelen de maandfacturatie in.

Met de eerste factuur incasseren we de maandtermijnen vanaf de tenaamstelling plus de maandtermijn voor de komende maand. Je betaalt altijd een maand vooruit, op de eerste dag van de maand. De eerste factuur kan dus hoger zijn dan de reguliere maandfactuur.

Voorbeeld: Jouw auto is besteld op 10 februari en afgeleverd op 16 februari. Op 20 februari ontvangen wij de factuur van jouw dealer en op 24 februari (binnen vijf werkdagen) hebben wij deze verwerkt. Op 27 februari ontvang je van ons de startfactuur.

E-invoice omgeving activeren
E-invoice omgeving activeren
Je vindt jouw facturen terug in de beveiligde e-invoice omgeving op https://e-invoice.vwpfs.nl/vwpfs/. De e-invoice omgeving kun je activeren met een link. De link en instructies vind je in elke factuur e-mail, net zo lang tot je de omgeving activeert. Je hebt een inlognaam nodig om je te kunnen registreren. Ook deze vind je in de e-mail met jouw factuur. Deze inlognaam is gelijk aan jouw debiteurennummer. Vervolgens kun je zelf een wachtwoord kiezen.
E-invoice wachtwoord kwijt of wijzigen
E-invoice wachtwoord kwijt of wijzigen
Ben je jouw wachtwoord kwijt? Geen probleem, je kunt zelf een nieuw wachtwoord aanmaken. Ga naar www.e-invoice.vwpfs.nl/vwpfs/ en voer het e-mail adres in waarop je de facturen normaal ontvangt. Ben je ook jouw inlognaam kwijt, stuur dan een e-mail naar e-invoice@vwpfs.nl.
Problemen met PDF-factuur
Problemen met PDF-factuur
De e-invoice portal ondersteunt alleen Adobe Reader. Dit programma is via http://get.adobe.com/nl/reader te downloaden en te installeren. Windows 8 gebruikers wordt geadviseerd het programma Adobe Reader Touch te installeren. Het kan ook zijn dat je een verouderde plug-in gebruikt. Je kunt dit probleem oplossen door te kiezen voor openen met andere PDF-lezer. Structureel oplossen doe je door een update te laten uitvoeren naar de laatste versie van je browser en/of plug-in. Gebruik je Firefox en zie je alleen maar vreemde tekens als je de PDF opent? Pas dan instellingen aan in Firefox. Ga naar: Extra > Opties > Toepassingen > Portable Document Format (PDF): Adobe Acrobat gebruiken. Als deze instelling geselecteerd is, zijn onze facturen goed te lezen.

Facturatie aan het einde van jouw contract.

De laatste facturatie
De laatste facturatie
De maandfactuur van jouw Volkswagen private leasecontract ontvang je altijd ongeveer 10 dagen voordat de maand begint per e-mail. Dit bedrag wordt op de eerste werkdag van de maand van jouw bankrekening afgeschreven. Al gaat het om de laatste factuur, er wordt geen rekening gehouden met de einddatum van jouw private leasecontract. Je kunt dus een laatste maandfactuur krijgen voor een periode die doorloopt tot na jouw einddatum.
Definitieve inleverdatum
Definitieve inleverdatum
Om te zorgen dat je alleen voor jouw werkelijk verbruik betaalt hanteren wij de inleverdatum als werkelijke einddatum van jouw Volkswagen private leasecontract. Dit kan een andere datum zijn dan de contractuele einddatum van jouw Volkswagen private leasecontract, bijvoorbeeld omdat de einddatum van jouw private leasecontract in het weekend valt of omdat je jouw Volkswagen een aantal dagen eerder of later inlevert.
Na het inleveren van de auto
Na het inleveren van de auto
Nadat de auto is ingeleverd, wordt het contract beëindigd in ons administratiesysteem en maken wij de eindafrekening op. Het bedrag wat je eerder mogelijk teveel heeft betaald, krijg je met de eindafrekening terug. Voorbeeld: Op 20 mei heb je de laatste maandfactuur ontvangen, voor de maand juni. Jouw contract loopt tot en met 27 mei. Je levert jouw auto een dag na de einddatum van het contract, op 28 mei in. Op 1 juni wordt de laatste maandtermijn automatisch geïncasseerd. Met de eindafrekening krijg je het teveel betaalde bedrag (voor 29 mei tot en met 30 juni) terug.
Inhoud van de eindafrekening
Inhoud van de eindafrekening

Wat staat op de eindafrekening:

• Het bedrag wat je eerder mogelijk teveel hebt betaald bij de maandfacturatie;

• De afrekening van het aantal kilometers dat je eventueel meer- of minder hebt gereden dan afgesproken in jouw contract;

• Het BTW bedrag. Onderaan de factuur worden deze bedragen met elkaar verrekend.

Het resultaat hiervan is het eindbedrag van de eindafrekening. Afhankelijk van de situatie krijg je dit van ons terug óf moet je dit nog betalen aan ons.

Mogelijke extra facturen
Mogelijke extra facturen

Ineen aantal situaties kan er naast de eindafrekening nog een andere factuur komen na het inleveren van jouw Volkswagen:

• Je krijgt een aparte factuur voor jouw eigen risico of voor de reparatiekosten bij eventuele schade geconstateerd tijdens het inleveren;

• Je krijgt een aparte factuur wanneer je ervoor hebt gekozen om jouw Volkswagen private leasecontract vroegtijdig te beëindigen;

• Je krijgt een aparte factuur wanneer je ervoor hebt gekozen om de auto aan het einde van het private leasecontract van ons over te nemen.

Meer informatie over het einde van jouw private leasecontract
Meer informatie over het einde van jouw private leasecontract
Loopt jouw Volkswagen private leasecontract binnenkort af en wil je meer weten over jouw opties? Lees dan hier verder. Over het inleveren van jouw Volkswagen lees je hier meer.

Staat je vraag er niet bij?

Kijk eens bij de veelgestelde vragen van de onderstaande onderwerpen.

Buitenland
Onderhoud of pech
Diefstal of inbraak
Schade
Praktische informatie
Start live chat

Next steps.