Volkswagen inleveren

Private lease

Volkswagen private lease inleveren

Jouw Volkswagen leaseauto inleveren.

Jouw private lease contract bij Volkswagen loopt bijna ten einde en dat betekent dat je jouw Volkswagen weer moet inleveren. Voordat je de auto in laat leveren wordt deze geïnspecteerd. Dit wordt uitgevoerd in samenwerking met onze partner Macadam. Macadam is gespecialiseerd in het inspecteren en innemen van private leaseauto's. Hoe dat werkt en hoe jij je hier op kan voorbereiden lees je hier.


Inspectie op gebruikssporen en schade

Macadam stelt de feitelijke situatie van jouw Volkswagen vast. Naar aanleiding van de inspectie tekenen jij en Macadam een rapport met daarin alle genoemde schades en gebruikssporen die jouw auto heeft, mocht dat zo zijn. Volkswagen Financial Services zal aan de hand van dit rapport kijken of het om geaccepteerde of niet geaccepteerde schades gaat. Er zijn een aantal duidelijke richtlijnen vastgesteld waar je aan kan zien hoe deze schades worden gemeten. Bekijk hier de richtlijnen.


Aanwezigheid bij de inspectie is verplicht

Om onduidelijkheden over de staat van jouw Volkswagen private lease auto te voorkomen is het verstandig zelf aanwezig te zijn bij de inspectie. Wanneer het contract ook getekend is door een medecontractant kan deze persoon ook aanwezig zijn, mocht jij onverhoopt niet kunnen.


Volkswagen Private Lease auto inleveren: wees goed voorbereid

Hier wordt precies uitgelegd hoe je gemakkelijk jouw Volkswagen inleveren kan wanneer je private lease contract afloopt. Checklist:

  1. Plan een afspraak in met Macadam voor inspectie.
  2. Zorg dat je Volkswagen schoon en opgeruimd is.
  3. Pak je kentekenkaart, onderhoudsboekje, APK rapport en instructieboekje erbij.
  4. Zorg ervoor dat alle opties en accessoires aanwezig zijn in je Volkswagen.
  5. Zorg dat alle sleutels, eventuele afstandsbedieningen en reservesleutels aanwezig zijn.
  6. Zorg dat losse navigatiesystemen, schermen etc aanwezig zijn.
  7. Zorg dat de gevarendriehoek, lampenset en eventuele veiligheidshesjes aanwezig zijn. 
  8. Zorg ervoor dat hoedenplank, trekhaak, reservewiel en bandenreparatieset aanwezig zijn.

 

Bekijk de inlevervideo hier.


Inleveren op winterbanden of zomerbanden

Valt het inleveren van jouw Volkswagen in de periode oktober t/m maart, dan mag je jouw Private Lease Volkswagen inleveren op winterbanden. Vals het inleveren van jouw Volkswagen in de periode april tot en met september, dan mag je jouw Volkswagen inleveren op zomerbanden. Is jouw Volkswagen standaard voorzien van lichtmetalen velgen, dan dien je de auto ook met deze velgen in te leveren.


Afspraak maken voor inspectie

Om het inleverproces in gang te zetten maak je minimaal 5 dagen voor het eind van je contract een afspraak voor de inspectie. Dit kan telefonisch via +31 (0)172 475 490 of via het online afspraakformulier. Samen met Macadam bespreek je de tijd, locatie en jouw eventuele vragen door.


Inleverafspraak maken