Overstapservice

Volkswagen Autoverzekering Zakelijk

Huidige autoverzekering opzeggen: wij helpen je graag

Jouw autoverzekering opzeggen is de laatste jaren een stuk makkelijker geworden. Je zit namelijk niet meer altijd vast aan een jaarcontract. Ook kan het je veel geld besparen. De laatste jaren zijn de premies voor autoverzekeringen namelijk flink gedaald. Het vergelijken van jouw autoverzekering is dus zeker een aanrader. Het opzeggen van een lopende autoverzekering kan een hele tour lijken. Wij helpen je graag verder, want met een beetje hulp is het zo geregeld.

Terug naar Volkswagen autoverzekering homepagina.

Dowload hier de opzegbrief

Wanneer kun je jouw autoverzekering opzeggen?

Je kunt jouw verzekering niet alleen opzeggen op het moment dat je jouw auto verkoopt, maar ook op ieder ander moment van het jaar. Op uw polis vind je de datum vanaf wanneer je kunt opzeggen. Dat kan één keer per jaar zijn, maar ook elke maand. Houd wel rekening met een opzegtermijn en de opbouw van uw schadevrije jaren.

 

Opzeggen bij verkoop auto

Als je jouw auto verkocht hebt, kun je de verzekering vanaf dat moment beëindigen. De meeste verzekeraars willen dan een bewijs hebben dat de auto niet meer op jouw naam staat, dat heet een vrijwaringsbewijs. Bij opzegging is het dan veelal noodzakelijk een kopie van het bewijs mee te sturen bij de opzeggingsbrief.

 

Opzeggen omdat je weg wilt

Als je gewoon graag weg wilt bij jouw huidige verzekeraar, bijvoorbeeld omdat je wilt overstappen, zit je niet altijd vast aan een jaarcontract. Loopt jouw verzekering nog geen jaar? Dan moet je wellicht het eerste jaar volmaken en rekening houden met de opzegtermijn van de verzekeraar. Die is meestal 2 maanden. In dat geval moet je dus 2 maanden voordat jij het eerste jaar vol hebt gemaakt al opzeggen. Loopt jouw verzekering 1 jaar of langer? Dan mag je iedere dag jouw autoverzekering opzeggen. je hebt dan een opzegtermijn van 1 maand. Dus als je vandaag opzegt, loopt de verzekering over 1 maand af.

 

Opzeggen om andere reden

Er zijn ook nog andere redenen om jouw verzekering te beëindigen. Bijvoorbeeld na diefstal of sloop van jouw auto. Of wanneer jouw verzekeraar de premie heeft verhoogd of de voorwaarden in jouw nadeel heeft gewijzigd. In deze gevallen kun je op korte termijn de verzekering opzeggen.

 

Let op het risico van onverzekerd autorijden

Wacht met opzeggen van een bestaande autoverzekering totdat je een bevestiging hebt ontvangen van jouw nieuwe verzekering. Zo voorkom je het risico van onverzekerd rondrijden.
Autoverzekering

Volkswagen Autoverzekering

Homepagina autoverzekering

Alle dekkingen in een overzicht, maar maak ook gerust gebruik van onze extra voordelen.

Home autoverzekering
Direct contact

Direct contact

Wij helpen je graag.

Heb je vragen over jouw schade of wil je deze direct melden? Bel ons gerust op 088-6680890. Bel voor overige vragen 033-4791722.

Contact
Overige informatie

Overige informatie

Meer informatie over de Volkswagen autoverzekering.

Je vindt hier onder andere onze FAQ, polisvoorwaarden, overige informatie en onze contactinformatie.

Overige informatie